Painele sulanut taikinalevy sormin irtoreuna-, silikoni- tai sydän-torttuvuoan pohjalle ohueksi levyksi (halkaisija noin 2-25 cm). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min, paista toinen levy samoin. Anna levyjen jäähtyä.

Painele sulanut taikinalevy sormin irtoreuna-, silikoni- tai sydän-torttuvuoan pohjalle ohueksi levyksi (halkaisija noin 2-25 cm). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min, paista toinen levy samoin. Anna levyjen jäähtyä.
Raikas Battery-kakku on piristävä idea ystävänpäivään! Tee pohja muro- tai kauramurotaikinasta. Battery-rahkavaahdon lisäksi kakun väliin mainiota makua antavat salmiakkitäytesuklaa ja mangoviipaleet.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä hetki. Purista liivakot pois vedestä, laita ne mikron kestävään juomalasiin ja mittaa päälle ½ dl Batteryä, kuumenna kiehuvaksi mikrossa (30-45 sekunttia). Anna hieman jäähtyä.
Vatkaa sillä aikaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi, lisää siihen sitruunarahka ja sitruunamehu, jatka vielä hetki vatkaamista. Vatkaa lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt Battery-liivate-seos.
Aseta toinen kypsä murotaikinalevy vuoan pohjalle, kostuta se Batterylla (n. ½ dl /levy). Saksi jääkaappikylmä salmiakkisuklaa levy pieniksi paloiksi ja levitä ne torttupohjan päälle. Tai jos et halua suklaata, käytä täytteeseen esim. mangosäilykkeitä tms. hedelmiä.
Kaada päälle lakritsikastike (tai hedelmäsosetta) ja puolet liivate-rahkaseoksesta. Laita päälle toinen keksilevy, kostuta se jälleen Batteryllä ja levitä loppu rahkaseos päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Tee sillä aikaa kakulle kiille Batterystä. toimi samoin kuin alussa:
Liuota kiilteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä hetki. Purista liivakot pois vedestä, laita ne mikron kestävään juomalasiin ja mittaa päälle ½ dl Batteryä, kuumenna kiehuvaksi mikrossa (30-45 sek.).
Lisää joukkoon 1 dl Batterya. Anna hieman jäähtyä. Levitä jo kohenneen kakun pinnalle ja anna kiilteen jähmettyä kunnolla jääkaapissa, ainakin tunti.
Koristele vain hieman, esimerkiksi limettiviipaleilla tai hopekuulilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy