Bataattisosekeittoa, yrttiöljyä ja timjamipatonkia
Tuo talven pimeyteen voimaa yrteistä. Tässä täydellinen ateriakokonaisuus, lämmittävä bataattikeitto ihanan timjamipatongin kera tarjoiltuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g bataattia
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- suolaa
- 2 dl 15% kermaa
Yrttiöljy
- basilikaa
- timjamia
- persiljaa
- extra virgin oliiviöljyä
Timjamipatonki
- patonkia
- timjamia
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Pilko juurekset ja nosta ne kattilaan, jossa on vettä. Keitä kymmenisen minuuttia ja soseuta sileäksi. Kuumenna uudelleen ja lisää kerma ja suolaa. Jatka soseuttamista sauvasekoittimella niin, että keitto on samettisen sileää.
Pirskottele päälle yrttiöljyä ja tarjoa mukana myös timjamiöljyssä paistettua patonkia.
Murskaa yrtit ja sekoita öljy niiden kanssa. Jatka murskaamista niin, että öljy muuttuu syvän vihreäksi.
Lämmitä pannulla oliiviöljyä ja mausta se timjaminoksilla. Leikkaa patonki viipaleiksi ja paista ne öljyssä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa