Tuo talven pimeyteen voimaa yrteistä. Tässä täydellinen ateriakokonaisuus, lämmittävä bataattikeitto ihanan timjamipatongin kera tarjoiltuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g bataattia
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- suolaa
- 2 dl 15% kermaa
Yrttiöljy
- basilikaa
- timjamia
- persiljaa
- extra virgin oliiviöljyä
Timjamipatonki
- patonkia
- timjamia
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Pilko juurekset ja nosta ne kattilaan, jossa on vettä. Keitä kymmenisen minuuttia ja soseuta sileäksi. Kuumenna uudelleen ja lisää kerma ja suolaa. Jatka soseuttamista sauvasekoittimella niin, että keitto on samettisen sileää.
Pirskottele päälle yrttiöljyä ja tarjoa mukana myös timjamiöljyssä paistettua patonkia.
Murskaa yrtit ja sekoita öljy niiden kanssa. Jatka murskaamista niin, että öljy muuttuu syvän vihreäksi.
Lämmitä pannulla oliiviöljyä ja mausta se timjaminoksilla. Leikkaa patonki viipaleiksi ja paista ne öljyssä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.