Bataattipikkuleivät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658414/landscape16_9/515/290/754930ba72435e2abf9e4b43d1771928/VJ/886882-1062.jpg)
Näiden pikkuleipien taikinassa oleva bataattiraaste tekee kakkusista hienon, vaaleanoranssin värisiä.
35 kpl
- 200 g bataattia
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunankuorta
- 4-5 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta bataatit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa voi ja sokeri ja lisää bataattiraaste, muna, hunaja ja sitruunankuoriraaste.
2. Sekoita keskenään 4 dl jauhoa, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhot seokseen löysäksi taikinaksi. Lisää vähän kerrallaan jauhoa, kunnes taikina on edelleen löysähköä, mutta ei tartu.
3. Laita uunipellille leivinpaperi ja tiputtele sen päälle lusikalla saksanpähkinän kokoisia taikinanokareita. Litistä nokareita hieman. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kakkuset ovat vaaleanruskeita. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ja siirrä sitten ritilälle, jolla ne saavat jäähtyä kokonaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka