Bataattipikkuleivät

Näiden pikkuleipien taikinassa oleva bataattiraaste tekee kakkusista hienon, vaaleanoranssin värisiä.

35 kpl

  • 200 g bataattia
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 4-5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta bataatit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa voi ja sokeri ja lisää bataattiraaste, muna, hunaja ja sitruunankuoriraaste.

2. Sekoita keskenään 4 dl jauhoa, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhot seokseen löysäksi taikinaksi. Lisää vähän kerrallaan jauhoa, kunnes taikina on edelleen löysähköä, mutta ei tartu.

3. Laita uunipellille leivinpaperi ja tiputtele sen päälle lusikalla saksanpähkinän kokoisia taikinanokareita. Litistä nokareita hieman. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kakkuset ovat vaaleanruskeita. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ja siirrä sitten ritilälle, jolla ne saavat jäähtyä kokonaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja