Bataattipikkuleivät
Näiden pikkuleipien taikinassa oleva bataattiraaste tekee kakkusista hienon, vaaleanoranssin värisiä.
35 kpl
- 200 g bataattia
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunankuorta
- 4-5 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta bataatit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa voi ja sokeri ja lisää bataattiraaste, muna, hunaja ja sitruunankuoriraaste.
2. Sekoita keskenään 4 dl jauhoa, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhot seokseen löysäksi taikinaksi. Lisää vähän kerrallaan jauhoa, kunnes taikina on edelleen löysähköä, mutta ei tartu.
3. Laita uunipellille leivinpaperi ja tiputtele sen päälle lusikalla saksanpähkinän kokoisia taikinanokareita. Litistä nokareita hieman. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kakkuset ovat vaaleanruskeita. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ja siirrä sitten ritilälle, jolla ne saavat jäähtyä kokonaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti