Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bataattikuutioita ja limetinmakuista risottoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 isoa bataattia
  • oliiviöljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 2 limettiä
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pane bataattikuutiot uuninkestävään vuokaan ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda bataatteja uunissa 20 minuuttia. Sekoita välillä pari kertaa. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja oreganolla.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne riisin kanssa voissa, älä ruskista. Kaada joukkoon kasvisliemi vähän kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin kokoajan sekoittaen. Riisi saa hautua näin 18 minuuttia, jonka jälkeen se on pehmeää ja mehevää mutta sopivan napakkaa.

3. Raasta limetin kuori. Purista riisin joukkoon 1 rkl limettimehua. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi riisin joukkoon parmesaanijuusto. Ripottele raastettu limetin kuori risoton pinnalle.

Mehevä risotto saa kirpeyttä limettimehusta ja raastetusta limetinkuoresta. Tasapainoinen kokonaisuus syntyy kuitenkin maukkaan bataatin ansiosta. Parmesaanijuuston asemasta voit käyttää mitä tahansa voimakkaanmakuista juustoraastetta.

Lisää aiheesta:

Tomaattirisottoa ja grillattuja papujaGrillikalaa, parsaa ja tomaattirisottoaKasvisrisottoBataatti-appelsiinikeittoBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraPestotäytteinen broilerinfilee ja voissa paistetut kasvikset
KasvisrisottoLisäkeruoatKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto