Bataattikuutioita ja limetinmakuista risottoa

Mehevä risotto saa kirpeyttä limettimehusta ja raastetusta limetinkuoresta. Tasapainoinen kokonaisuus syntyy kuitenkin maukkaan bataatin ansiosta. Parmesaanijuuston asemasta voit käyttää mitä tahansa voimakkaanmakuista juustoraastetta.

4 annosta

  • 2 isoa bataattia
  • oliiviöljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 2 limettiä
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pane bataattikuutiot uuninkestävään vuokaan ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda bataatteja uunissa 20 minuuttia. Sekoita välillä pari kertaa. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja oreganolla.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne riisin kanssa voissa, älä ruskista. Kaada joukkoon kasvisliemi vähän kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin kokoajan sekoittaen. Riisi saa hautua näin 18 minuuttia, jonka jälkeen se on pehmeää ja mehevää mutta sopivan napakkaa.

3. Raasta limetin kuori. Purista riisin joukkoon 1 rkl limettimehua. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi riisin joukkoon parmesaanijuusto. Ripottele raastettu limetin kuori risoton pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!