Bataattikeitto, tomaattisalaattia ja leipäkrutonkeja
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Keitto
- ½ kg kuorittua bataattia
- 2 dl maitoa
- 100 g voita
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- mustapippuria
Tomaattisalaatti
- 3 tomaattia
- basilikaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Leipäkrutongit
- muutama siivu vaaleaa leipää kuutioina
- nokare voita
- loraus öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Keitto:
Keitä bataatit ja valkosipulit kypsiksi. Laita voi, bataatit ja valkosipuli blenderiin. Kiehauta maito, lisää soseen joukkoon ja aja keitoksi. Mausta.
Tomaattisalaatti:
Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Mausta, lisää tilkka öljyä. Lisää lopuksi joukkoon runsaasti basilikaa.
Leipäkrutongit:
Sulata voi uunipellille. Lisää leipäkuutiot, öljy ja mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta