Bataattikeitto, tomaattisalaattia ja leipäkrutonkeja

Keitto

  • ½ kg kuorittua bataattia
  • 2 dl maitoa
  • 100 g voita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Tomaattisalaatti

  • 3 tomaattia
  • basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Leipäkrutongit

  • muutama siivu vaaleaa leipää kuutioina
  • nokare voita
  • loraus öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Keitto:

Keitä bataatit ja valkosipulit kypsiksi. Laita voi, bataatit ja valkosipuli blenderiin. Kiehauta maito, lisää soseen joukkoon ja aja keitoksi. Mausta.

Tomaattisalaatti:

Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Mausta, lisää tilkka öljyä. Lisää lopuksi joukkoon runsaasti basilikaa.

Leipäkrutongit:

Sulata voi uunipellille. Lisää leipäkuutiot, öljy ja mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 min.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja