Bataattikeitto, tomaattisalaattia ja leipäkrutonkeja

Keitto

  • ½ kg kuorittua bataattia
  • 2 dl maitoa
  • 100 g voita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Tomaattisalaatti

  • 3 tomaattia
  • basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Leipäkrutongit

  • muutama siivu vaaleaa leipää kuutioina
  • nokare voita
  • loraus öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Keitto:

Keitä bataatit ja valkosipulit kypsiksi. Laita voi, bataatit ja valkosipuli blenderiin. Kiehauta maito, lisää soseen joukkoon ja aja keitoksi. Mausta.

Tomaattisalaatti:

Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Mausta, lisää tilkka öljyä. Lisää lopuksi joukkoon runsaasti basilikaa.

Leipäkrutongit:

Sulata voi uunipellille. Lisää leipäkuutiot, öljy ja mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 min.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.