Bataattikeitto, tomaattisalaattia ja leipäkrutonkeja

Keitto

  • ½ kg kuorittua bataattia
  • 2 dl maitoa
  • 100 g voita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Tomaattisalaatti

  • 3 tomaattia
  • basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Leipäkrutongit

  • muutama siivu vaaleaa leipää kuutioina
  • nokare voita
  • loraus öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Keitto:

Keitä bataatit ja valkosipulit kypsiksi. Laita voi, bataatit ja valkosipuli blenderiin. Kiehauta maito, lisää soseen joukkoon ja aja keitoksi. Mausta.

Tomaattisalaatti:

Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Mausta, lisää tilkka öljyä. Lisää lopuksi joukkoon runsaasti basilikaa.

Leipäkrutongit:

Sulata voi uunipellille. Lisää leipäkuutiot, öljy ja mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 min.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!