- Ruokavalio: Kasvisruoka
Keitto
- ½ kg kuorittua bataattia
- 2 dl maitoa
- 100 g voita
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- mustapippuria
Tomaattisalaatti
- 3 tomaattia
- basilikaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Leipäkrutongit
- muutama siivu vaaleaa leipää kuutioina
- nokare voita
- loraus öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Keitto:
Keitä bataatit ja valkosipulit kypsiksi. Laita voi, bataatit ja valkosipuli blenderiin. Kiehauta maito, lisää soseen joukkoon ja aja keitoksi. Mausta.
Tomaattisalaatti:
Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Mausta, lisää tilkka öljyä. Lisää lopuksi joukkoon runsaasti basilikaa.
Leipäkrutongit:
Sulata voi uunipellille. Lisää leipäkuutiot, öljy ja mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.