Basilikapizza herkkusienillä
Pizza vegetariana, tässä basilikan ja sienten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 25 g hiivaa
- 2 ½ dl vettä, 37-asteista
- 7 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Täyte
- 800 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Liuota hiiva veteen, lisää suola ja öljy. Työstä mukaan niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan. Muotoile taikinasta neljä pientä palloa, laita kohoamaan liinan alle pariksi tunniksi.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Viipaloi herkkusienet. Aseta herkkusienet kylmään paistinpannuun ja anna niiden ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä, laita voi pannuun ja paista sieniä hetki.
3. Hienonna basilika tai sekoita tehosekoittimessa oliiviöljytilkan kera. Kaulitse taikinapalloista neljä lautasenkokoista pizzapohjaa. Levitä päälle ensin juusto, sitten herkkusienet, mutta jätä hieman tilaa reunoille. Levitä basilika pizzoille, paista uunissa n. 7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa