Basilika-parmesaanifrikadelleja pastan kera
Kun on pastapäivällisen aika, tarjoile näitä lihapyöryköitä tomaattikastikkeessa. Keität frikadellit suoraan tomaattikastikkeessa, joten koko ateria valmistuu samalla kertaa.
Neljälle
- 600 g naudanjauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 10 basilikanlehteä, tuoretta
- 5 salvianlehteä, tuoretta
- 1 kananmuna
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Lisukkeeksi
- vastakeitettyä pastaa
Valmistusohje
1. Frikadellit: Hienonna yrtit. Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet notkeaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä palloja kostutetun teelusikan ja kämmenen avulla.
2. Tomaattikastike: Paista sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Laita frikadellit tomaattikastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hautua 20 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta kastikkeen ja frikadellien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa