Bananes Céleste
Tämä maukas jälkiruoka on kotoisin Martiniquen saarelta ja koostuu paistetuista banaaneista rommin ja tuorejuuston kera. Tämä jälkiruoka on lämmin ja mausteinen lopetus päivälliselle. Rommikreemin valmistukseen tarvitset tehosekoitinta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 kypsää, kiinteää banaania
- 3 rkl voita
- 225 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl fariinisokeria
- ½ dl kuohukermaa
- 2 rkl tummaa rommia
- 2 maustemittaa jauhettua kanelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita tuorejuusto, fariini, kerma, rommi ja kaneli tehosekoittimen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuuntaan.
2. Voitele uuninkestävä vuoka. Kuumenna voi paistinpannussa keskilämmöllä. Paista banaanit muutama kerrallaan kunnes ne ovat kullanruskeita joka puolelta. Nosta banaanit pannulta, asettele banaaneja ja rommikreemiä kerroksittain vuokaan.
3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes jälkiruoka kuplii ja on saanut hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje