Banaanikakku karibialaisittain
Tässä kakussa maistuu auringonpaiste ja Karibia. Jos haluat vahvistaa karibialaisuutta, vaihda 1 rkl viilistä tummaan rommiin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 150 g voita
- 3 ½ dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 2 banaania
- ½ tl suolaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 ¼ dl viiliä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 pss rouhittuja hasselpähkinöitä
- 1 dl kookosta
- voita + kookosta vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele suuri kakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää munat yksi kerrallaan. Muussaa banaanit ja sekoita ne taikinaan.
2. Yhdistä kuivat ainekset paitsi kookos. Kääntele kuivat ainekset vuorotellen viilin kanssa taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle kookos ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti