Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Banaanikakku kahdella tavalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Banaanikakku

  • 2 banaania
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kasviöljyä
  • 4 dl jogurttia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Banaanikeikauskakku

  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 1 tl piparkakkumaustetta (tai kanelia)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Laita astiaan kananmunat, soseutetut banaanit, sitruunamehu, sokerit, öljy ja jogurtti, ja sekoita.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaa. Sekoita jauhoseos taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna levätä huoneenlämmössä noin tunnin verran.

Paista 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.

Ota voi hyvissä ajoin lämpiämään (myös vuoan pohjalle laitettava osuus). Vatkaa lämmin ja pehmeä voi ja fariinisokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa seokseen kananmunat yksitellen. Lisää kahvi ja sekoita.

Sekoita piparkakkumauste (tai kaneli) ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhoseos voiseokseen kahdessa erässä lastalla käännellen.

Voitele kakkuvuoka.

Sekoita keskenään pehmeä voi, sokerit ja kaneli. Levitä voi-sokeriseos tasaisesti vuoan pohjalle.

Kuori ja siivuta banaanit. Asettele banaanisiivut vuokaan voi-sokeriseoksen päälle. Kaada taikina vuokaan ja leivitä varovasti banaaneille.

Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kumoat kakun.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Annin Amerikan serkun banaanikakku Gluteeniton porkkanakakkuJuustokakku mansikkakastikkeen keraPähkinäinen mustikkatorttuSuklaakakku mustikkatäytteelläLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetMakujaKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Makuja-kokki Veera Rusanen leipoo itsenäisyyspäivän kunniaksi kaksi ihanaa banaanikakkua. Valitse mieleisesi ja juhlista sinivalkoista päivää herkullisella jälkiruoalla, joka vie taatusti kielen mennessään.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku