Balsamicossa haudutetut punajuuret ja tuoretta mozzarellajuustoa

Moniin erilaisiin ruokiin soveltuva punajuuri sopii täydelliseti tuoreen mozzarellajuuston kanssa.

Ainekset

  • 20 pientä punajuurta
  • 1-2 dl balsamiviinietikkaa
  • 2-3 rkl voita
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä
  • 2 kpl tuoretta mozzarella-juustopalloa vedessä
  • rucolaa

Valmistusohje

Pese punajuuret huolellisesti mullasta, kuivaa. Kuori punajuuret, jos ne ovat isoja ja paksukuorisia.Leikkaa punajuuret puoliksi tai halutessasi neljään osaan. Nosta foliopaperin päälle uunipellille. Ripottele punajuurien päälle balsamiviinietikkaa, voinokareet, suola ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 220-asteiseen uuniin. Paista 20-25 minuuttia.

Avatessasi foliopakettia varo kuumaa höyryä. Nostele punajuuret foliopaketista lautaselle ja pirskottele foliosta kastiketta päälle.

Poista vesi juustosta. Revi juustopallosta suikaleita punajuurien päälle. Halutessasi nostele päälle rucolaa antamaan ruokaisuutta. Mausta pinta vielä mustapippurilla ja tarkista suola. Herkuttele paahdetun maalaisleivän kanssa

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja