Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Balsamicossa haudutetut punajuuret ja tuoretta mozzarellajuustoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Moniin erilaisiin ruokiin soveltuva punajuuri sopii täydelliseti tuoreen mozzarellajuuston kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 20 pientä punajuurta
  • 1-2 dl balsamiviinietikkaa
  • 2-3 rkl voita
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä
  • 2 kpl tuoretta mozzarella-juustopalloa vedessä
  • rucolaa

Valmistusohje

Pese punajuuret huolellisesti mullasta, kuivaa. Kuori punajuuret, jos ne ovat isoja ja paksukuorisia.Leikkaa punajuuret puoliksi tai halutessasi neljään osaan. Nosta foliopaperin päälle uunipellille. Ripottele punajuurien päälle balsamiviinietikkaa, voinokareet, suola ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 220-asteiseen uuniin. Paista 20-25 minuuttia.

Avatessasi foliopakettia varo kuumaa höyryä. Nostele punajuuret foliopaketista lautaselle ja pirskottele foliosta kastiketta päälle.

Poista vesi juustosta. Revi juustopallosta suikaleita punajuurien päälle. Halutessasi nostele päälle rucolaa antamaan ruokaisuutta. Mausta pinta vielä mustapippurilla ja tarkista suola. Herkuttele paahdetun maalaisleivän kanssa

Lisää aiheesta:

Marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscousPunajuurisalaatti appelsiinien keraSalaatti tuoreista punajuurista ja fetastaHelppo tomaatti-basilikakeittoPunajuurisalaatti rapean läskin keraGrillattua halloumia ja munakoisoa
PunajuuretKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuKasvisruokaHuomenta SuomiVideoreseptitAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret
  • 03.11.202207:23
    Pestopasta

    Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!

  • 30.11.201508:40
    Joululaatikot

    Punajuurilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Punajuuria, grillattua chèvrejuustoa ja hunajaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoreita punajuuria sitruunavoilla