Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Baileyskakku – Katin helppo, näyttävä ja herkullinen juustokakku | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Makuja
Baileyskakku – Katin helppo, näyttävä ja herkullinen juustokakku Julkaistu 20.12.2019 07:54
Pohja 250 g piparkakkuja 75 g voita Täyte 5 liivatelehteä 2 ½ dl vispikermaa 400 g tuorejuustoa 1 prk (400 g) kondensoitua maitoa, karamellisoitu 2 tl vaniljasokeria ½ dl Baileys-likööriä Pinnalle 200-300 g fudgeja kultaista tomuväriä Valmistusohje Baileyskakku valmistuu näin: Annoksia: 8-10
Hienonna piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset keskenään. Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä. Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi. Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä. Siirrä tarjoiluvadille. Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä. Nosta tarjolle!
Valmista jouluherkuksi tyylikäs, mutta helppotekoinen kakku. Voit maustaa kakun myös muilla vastaavilla likööreillä. Alkoholi haihtuu kun kiehautat sen kiehumispisteeseen ennen liivatelehtien lisäämistä.
14.12.2024 09:46
14.12.2024 09:45
10.12.2024 10:07
09.12.2024 13:05
19.10.2021 15:40
Lataa lisää