Baileyskakku – Katin helppo, näyttävä ja herkullinen juustokakku
Julkaistu
Valmista jouluherkuksi tyylikäs, mutta helppotekoinen kakku. Voit maustaa kakun myös muilla vastaavilla likööreillä. Alkoholi haihtuu kun kiehautat sen kiehumispisteeseen ennen liivatelehtien lisäämistä.
Pohja
- 250 g piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 400 g tuorejuustoa
- 1 prk (400 g) kondensoitua maitoa, karamellisoitu
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl Baileys-likööriä
Pinnalle
- 200-300 g fudgeja
- kultaista tomuväriä
Valmistusohje
Baileyskakku valmistuu näin:
Annoksia: 8-10
- Hienonna piparkakut ja sulata voi.
- Sekoita ainekset keskenään.
- Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä.
- Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
- Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi.
- Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä.
- Siirrä tarjoiluvadille.
- Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä.
- Nosta tarjolle!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa