Mainos

Baileyskakku – Katin helppo, näyttävä ja herkullinen juustokakku

Hellapoliisi

Valmista jouluherkuksi tyylikäs, mutta helppotekoinen kakku. Voit maustaa kakun myös muilla vastaavilla likööreillä. Alkoholi haihtuu kun kiehautat sen kiehumispisteeseen ennen liivatelehtien lisäämistä.

Pohja

  • 250 g piparkakkuja
  • 75 g voita

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 400 g tuorejuustoa
  • 1 prk (400 g) kondensoitua maitoa, karamellisoitu
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl Baileys-likööriä

Pinnalle

  • 200-300 g fudgeja
  • kultaista tomuväriä

Valmistusohje

Baileyskakku valmistuu näin:

Annoksia: 8-10

  1. Hienonna piparkakut ja sulata voi.
  2. Sekoita ainekset keskenään.
  3. Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä.
  4. Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
  7. Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi.
  8. Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  9. Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  10. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä.
  11. Siirrä tarjoiluvadille.
  12. Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä.
  13. Nosta tarjolle!


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja