Baileyskakku – Katin helppo, näyttävä ja herkullinen juustokakku

baileyskakku_1_191114_D8S5683-Edit
MTV

Valmista jouluherkuksi tyylikäs, mutta helppotekoinen kakku. Voit maustaa kakun myös muilla vastaavilla likööreillä. Alkoholi haihtuu kun kiehautat sen kiehumispisteeseen ennen liivatelehtien lisäämistä.

Pohja

  • 250 g piparkakkuja
  • 75 g voita

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 400 g tuorejuustoa
  • 1 prk (400 g) kondensoitua maitoa, karamellisoitu
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl Baileys-likööriä

Pinnalle

  • 200-300 g fudgeja
  • kultaista tomuväriä

Valmistusohje

Baileyskakku valmistuu näin:

Annoksia: 8-10

  1. Hienonna piparkakut ja sulata voi.
  2. Sekoita ainekset keskenään.
  3. Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä.
  4. Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
  7. Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi.
  8. Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  9. Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  10. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä.
  11. Siirrä tarjoiluvadille.
  12. Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä.
  13. Nosta tarjolle!


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!