Babat tarjoillaan perinteisesti vatkatun ranskankerman tai kerman sekä tuoreiden tai säilöttyjen hedelmien kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 kpl
- 2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 4 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl kidesokeria
- 2 sitruunan raastettu kuori
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
Liemi
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vettä
- 1-2 rkl rommia
Tarvitset myös
- 10 rinkulavuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna maito 37-asteiseksi. Murusta hiiva kulhoon, lisää maito, munat, suola, sokeri ja sitruunankuori. Työstä mukaan jauhot sähkövatkaimella vatkaten, kunnes saat löysän taikinan. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi pehmeäksi ja työstä se taikinaan. Jaa taikina pieniin, voideltuihin ja jauhotettuihin rinkulavuokiin. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota rinkulat uunista ja kumoa ne. Anna jäähtyä ja laita takaisin vuokiin.
3. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi, keitä kunnes saat sakean liemen, lisää rommi. Lusikoi lientä rinkuloille kunnes ne ovat läpikosteita, anna niiden maustua kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.