Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Baba au Rhum

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Babat tarjoillaan perinteisesti vatkatun ranskankerman tai kerman sekä tuoreiden tai säilöttyjen hedelmien kera.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10 kpl

  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Liemi

  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vettä
  • 1-2 rkl rommia

Tarvitset myös

  • 10 rinkulavuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna maito 37-asteiseksi. Murusta hiiva kulhoon, lisää maito, munat, suola, sokeri ja sitruunankuori. Työstä mukaan jauhot sähkövatkaimella vatkaten, kunnes saat löysän taikinan. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi pehmeäksi ja työstä se taikinaan. Jaa taikina pieniin, voideltuihin ja jauhotettuihin rinkulavuokiin. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota rinkulat uunista ja kumoa ne. Anna jäähtyä ja laita takaisin vuokiin.

3. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi, keitä kunnes saat sakean liemen, lisää rommi. Lusikoi lientä rinkuloille kunnes ne ovat läpikosteita, anna niiden maustua kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Intialainen jälkiruokaVadelmavuoatKarlsbader-sarvetVadelmapiirakkaLuumukakkua kardemummallaSahramipullat rahkasta
MunkitVappuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Munkit
  • 25.4.11:00
    Vappu

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 28.04.202407:00
    Vappu

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 27.04.202308:20
    Vappu

    Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

  • 29.04.202214:21
    Vappu

    Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

  • 01.11.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki