Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäispiiras taskuravulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä äyriäispiiras maistuu paljon tilliltä. Muista, että jotkut vieraistasi saattavat olla allergisia äyriäisille, joten valmistele myös heille syötävää.

Ainekset

  • Neljälle

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 pieni prk taskurapua
  • 600-700 g katkarapuja kuorineen
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa 2/3 taikinasta piirasvuoka. Laita jääkaappiin.

4. Kuori katkaravut, puhdista taskuravunlihat.

5. Vatkaa munat, kerma ja mausteet, kääntele mukaan katkaravut, taskuravunlihat ja tilli.

6. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia, lisää täyte. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja asettele ruudukoksi piiraan päälle. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sipuli-anjovispiirasJuustopiiras äyriäisilläYlellinen taskurapupiirasTaskurapupiirasÄyriäispiiras munalla ja herkkusienilläSunnuntaipiiras kanalla
ÄyriäispiirakkaSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka
  • 24.8.08:00
    Katkaravut

    Skagenpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapupiiraat

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Juustopiiras äyriäisillä