Äyriäispiiras taskuravulla

Tämä äyriäispiiras maistuu paljon tilliltä. Muista, että jotkut vieraistasi saattavat olla allergisia äyriäisille, joten valmistele myös heille syötävää.

Ainekset

  • Neljälle

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 pieni prk taskurapua
  • 600-700 g katkarapuja kuorineen
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa 2/3 taikinasta piirasvuoka. Laita jääkaappiin.

4. Kuori katkaravut, puhdista taskuravunlihat.

5. Vatkaa munat, kerma ja mausteet, kääntele mukaan katkaravut, taskuravunlihat ja tilli.

6. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia, lisää täyte. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja asettele ruudukoksi piiraan päälle. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.