Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäispiiras munalla ja herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pinaattisalaatti viimeistelee tämän ruokalajin. Voit käyttää pakastekatkarapuja, mutta ne on sulatettava ja valutettava esim. talouspaperilla.

Ainekset

  • 6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 300 g katkarapuja kuorineen
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 250 g herkkusieniä, hienonnettuina
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Puhdista ja kuori katkaravut, hienonna ne karkeasti.

4. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja lisää tilli, sienet ja äyriäiset.

5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

6. Ota vuoka uunista. Kaada täyte vuokaan ja paista kypsäksi, n. 20 minuuttia uunissa.

Lisää aiheesta:

Juustopiiras äyriäisilläYlellinen taskurapupiirasSieni-pekonipiirasPaahtopaistipiirasSieni-pekonipiirasÄyriäispiiras taskuravulla
ÄyriäispiirakkaSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka
  • 24.8.08:00
    Katkaravut

    Skagenpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapupiiraat

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Juustopiiras äyriäisillä