Äyriäispiiras munalla ja herkkusienillä
Pinaattisalaatti viimeistelee tämän ruokalajin. Voit käyttää pakastekatkarapuja, mutta ne on sulatettava ja valutettava esim. talouspaperilla.
Ainekset
- 6 palaan
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 300 g katkarapuja kuorineen
- 1 prk simpukoita vedessä
- 250 g herkkusieniä, hienonnettuina
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl kermaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Puhdista ja kuori katkaravut, hienonna ne karkeasti.
4. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja lisää tilli, sienet ja äyriäiset.
5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.
6. Ota vuoka uunista. Kaada täyte vuokaan ja paista kypsäksi, n. 20 minuuttia uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan