Äyriäispasteijat
Nämä ihanat pasteijat sopivat alkuruoaksi, tai esimerkiksi parsa- tai purjokeiton lisukkeeksi. Pasteijat voit täyttää etukäteen ja laittaa jääkaappiin odottamaan, sitten paistaa ne juuri ennen tarjoilua.
8 kpl
- 1 satsi piirastaikinaa
Täyte
- 2 ½ rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl simpukkalientä + maitoa
- 1 prk simpukoita vedessä
- 300 g kuorittuja katkarapuja, karkeasti hienonnettuja
- 2 rkl hienonnettua tilli
- 1 munankeltuainen
- 1 kananmuna
- juustoraastetta
- suolaa
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Valmista piirastaikina. Vuoraa sillä pasteijavuokia ja laita ne kylmään.
2. Paista margariinia ja jauhoja, lisää nestettä kunnes saat sopivanpaksuisen muhennoksen, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut ja tilli. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Täytä vuoat jäähtyneellä muhennoksella. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja koristele pasteijat, penslaa munalla. Paista pellillä uunissa 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje