Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäispasteijat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

8 kpl

  • 1 satsi piirastaikinaa

Täyte

  • 2 ½ rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl simpukkalientä + maitoa
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 300 g kuorittuja katkarapuja, karkeasti hienonnettuja
  • 2 rkl hienonnettua tilli
  • 1 munankeltuainen
  • 1 kananmuna
  • juustoraastetta
  • suolaa
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Valmista piirastaikina. Vuoraa sillä pasteijavuokia ja laita ne kylmään.

2. Paista margariinia ja jauhoja, lisää nestettä kunnes saat sopivanpaksuisen muhennoksen, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut ja tilli. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Täytä vuoat jäähtyneellä muhennoksella. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja koristele pasteijat, penslaa munalla. Paista pellillä uunissa 20-25 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Lämpimät äyriäispasteijatVoitaikinapasteijat äyriäismuhennoksellaSipuli-anjovispiirasJuustopiiras äyriäisilläYlellinen taskurapupiirasÄyriäispiiras munalla ja herkkusienillä
PasteijatLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Nämä ihanat pasteijat sopivat alkuruoaksi, tai esimerkiksi parsa- tai purjokeiton lisukkeeksi. Pasteijat voit täyttää etukäteen ja laittaa jääkaappiin odottamaan, sitten paistaa ne juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Brie-parsataskut

  • 16.12.202117:17
    Suolaiset piirakat

    Savuporopasteijat

  • 14.12.201715:12
    Samassa liemessä

    Pasteijat portviinilampaalla

  • 04.05.201508:46
    Makuja ja Elämää

    Parsa-saksanpähkinätaskut