Avokadomousse yrttikastikkeella
Julkaistu
Hieno alkuruoka.
Neljälle
- 2 kypsää avokadoa
- 5 liivatelehteä
- 1 dl kanalientä
- ½ sitruunan mehu
- 1 ½ dl kuohukermaa
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 3 dl ranskankermaa
- 2 rkl hienonnettua salottisipulia
- 1 rkl chilikastiketta
- suolaa ja pippuria
- tabascoa
- 2 rkl kaikkia: hienonnettua persiljaa, kirveliä rakuunaa
- 1 prk punaista mätiä
Koristeluun
- ryöpättyjä sitruunankuorisuikaleita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Laita liivatteet veteen 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä.
2. Soseuta avokadojen hedelmäliha. Lisää sitruunamehu ja liivate. Vatkaa kerma, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Penslaa pieniä vuokia öljyllä. Levitä mousse vuokiin, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Sekoita kastike mutta säästä puolet mädistä koristeluun. Kaada lautasille kastikepeili, kumoa niille mousset ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan