Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Avokadomousse yrttikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieno alkuruoka.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 kypsää avokadoa
  • 5 liivatelehteä
  • 1 dl kanalientä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 3 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • tabascoa
  • 2 rkl kaikkia: hienonnettua persiljaa, kirveliä rakuunaa
  • 1 prk punaista mätiä

Koristeluun

  • ryöpättyjä sitruunankuorisuikaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Laita liivatteet veteen 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä.

2. Soseuta avokadojen hedelmäliha. Lisää sitruunamehu ja liivate. Vatkaa kerma, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Penslaa pieniä vuokia öljyllä. Levitä mousse vuokiin, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään.

4. Sekoita kastike mutta säästä puolet mädistä koristeluun. Kaada lautasille kastikepeili, kumoa niille mousset ja koristele.

Lisää aiheesta:

Endiivi-avokadotimbaaliPienet lohihyytelötKananpoikasalaattiKirjolohta hyytelössäAito caesarsalaattiFriteeratut herkkusienet dippikastikkeella
Suolainen mousseAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen mousse
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadomousse yrttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohimousse viinihyytelön kera

  • 18.02.201300:00
    Broilerinmaksa

    Broilerinmaksamousse

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen lohen mousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohimousse lehtipinaatilla