Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Avokadokeittoa, paistettua lohta ja platanosipsiä

Julkaistu 27.01.2014 15:03

28.1. Top Chef-voittaja Kira Weckman loihti tiistaina Makuja-osiossa herkullisen alkupalakattauksen.

Avokadokeitto

  • 1 pieni shalottisipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3,0 dl kasvislientä
  • 2 kpl kypsää avokadoa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • puolikkaan limen mehu
  • hienoa merisuolaa
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • tuoretta chiliä
  • tuoretta korianteria

Paahdettu lohi

  • 100g tuoretta lohta
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria
  • limen mehua

Platanosipsit

  • 4dl rypsiöljyä
  • 1 kpl vihreää ruokabanaania (platano)
  • Hienoa merisuolaa maustamiseen

Valmistusohje

Avokadokeitto:

Kuullota shalottisipuli oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja hauduta hetken aikaa. Lisää avokado ja situunan mehu. Mausta suolalla. Soseuta sileäksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku! Tarjoile keitto kylmänä tai haaleana paahdetun lohen ja ranskankerman kera. Keiton lisukkeena voi tarjota tuoretta chiliä ja korianteria.

Paahdettu lohi:

Leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi. Paahda lohipalat kuumalla pannulla, mausta kalan pinta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Kääri paahdetut lohipalat kelmun sisään hetkeksi vetäytymään. Tarjoile lämmin lohi avokadokeiton ja rapeiden platanosipsien kera.

Platanosipsit:

Kuumenna rypsiöljy kattilasta friteeraamista varten. Ei täydellä teholla jottei öljy kuumene liikaa! Kuori ja viipaloi platano ohuiksi suikaleiksi. Friteeraa platanosiivut öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta friteeratut platanosipsit talouspaperin päällä ja mausta hienolla merisuolalla kun ovat vielä lämpimiä.

Lisää aiheesta:

ChilaquilesPonzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaatti, grillattua sitruunaa Marinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen keraKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraHellapoliisin kana-kookoskeittoUunilohi itämaisittain kuorrutettuna
AlkuruokakeittoLohifileeMakujaPäivän reseptiHuomenta SuomiKira WeckmanAjankohtaistaAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto
  • 14.01.202212:57
    Sipulikeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kirvelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä fenkolikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä espanjalainen keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Créme Ninon