Avokadokeittoa, paistettua lohta ja platanosipsiä
28.1. Top Chef-voittaja Kira Weckman loihti tiistaina Makuja-osiossa herkullisen alkupalakattauksen.
Avokadokeitto
- 1 pieni shalottisipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3,0 dl kasvislientä
- 2 kpl kypsää avokadoa
- puolikkaan sitruunan mehu
- puolikkaan limen mehu
- hienoa merisuolaa
- 0,5 dl ranskankermaa
- tuoretta chiliä
- tuoretta korianteria
Paahdettu lohi
- 100g tuoretta lohta
- hienoa merisuolaa
- mustapippuria
- limen mehua
Platanosipsit
- 4dl rypsiöljyä
- 1 kpl vihreää ruokabanaania (platano)
- Hienoa merisuolaa maustamiseen
Valmistusohje
Avokadokeitto:
Kuullota shalottisipuli oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja hauduta hetken aikaa. Lisää avokado ja situunan mehu. Mausta suolalla. Soseuta sileäksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku! Tarjoile keitto kylmänä tai haaleana paahdetun lohen ja ranskankerman kera. Keiton lisukkeena voi tarjota tuoretta chiliä ja korianteria.
Paahdettu lohi:
Leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi. Paahda lohipalat kuumalla pannulla, mausta kalan pinta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Kääri paahdetut lohipalat kelmun sisään hetkeksi vetäytymään. Tarjoile lämmin lohi avokadokeiton ja rapeiden platanosipsien kera.
Platanosipsit:
Kuumenna rypsiöljy kattilasta friteeraamista varten. Ei täydellä teholla jottei öljy kuumene liikaa! Kuori ja viipaloi platano ohuiksi suikaleiksi. Friteeraa platanosiivut öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta friteeratut platanosipsit talouspaperin päällä ja mausta hienolla merisuolalla kun ovat vielä lämpimiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti