27.3.2014. Kokeile ravintola Mechen keittiömestari Tarja Silvanin jäätelöreseptiä. Reseptistä tulee 8 annosta.
Raaka- aineet
- 4 munaa
- 3 dl tomusokeria
- 5 dl kermaa
- 1 dl glukoosia
- yhden sitruunan mehu
- kolmen limen mehu
- 3-4 kpl avokado
- yhden limen kuori
Valmistusohje
Sekoita munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Ota avokadosta varovasti lihat talteen ja kiehauta sen jälkeen mehut sekä glukoosi. Raasta joukkoon limen kuori.
Soseuta sauvasekoittimella avokadon lihat mehu-glukoosiseoksen kanssa sileäksi tahnaksi.
Nostele avokado-glukoosisose varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto ja sekoita massa hyvin sekaisin.
Aja jäätelökoneessa kunnes se on valmista. Tarjoa jäätelö tuoreiden vadelmien tai suklaakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti