Top Chef -voittaja Kira Weckman valmisti maukkaan jälkiruoan vierailevana Makuja-kokkina 30.1.2014.
Arequipe-mousse
- Kondensoitua maitoa 1prk
- Vispikermaa 4dl
- Tuorejuustoa 200g
- Vaniljasokeria 2tl
- Liivatelehtiä 2kpl / 4g
- Lisukkeeksi Minttua, Marinoituja hedelmiä, Sitruuna-mantelicrumblea
Sitruscrumble
- Mantelijauhetta 100g
- Tummaa ruokosokeria 100g
- Vehnäjauhoja 100g
- Ripaus merisuolaa
- Voita kuutioituna (kylmänä) 100g
- 1kpl sitruunan kuori
Marinoidut hedelmät
- Passionhedelmiä 2 kpl
- Kypsä mango 1kpl
- Mangososetta
Valmistusohje
Arequipe-mousse:
Kypsennä kondensoitua maitoa kiehuvassa vedessä, purkissaan n. 2 tuntia. Jäähdytä kondensoitu maito huoneen lämpöiseksi. Liota liivate kylmässä vedessä n. 5 min, kuivaa paperin avulla. Vaahdota 3,5dl vispikermaa. Yhdistä kondensoitu maito ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla. Sulata liivate 0,5 dl kermassa. Yhdistä vaahdotettu kerma ja tuorejuustoseos. Lisää sulatetun liivatteen joukkoon hieman massaa, yhdistä sitten liivate lopun massa joukkoon nuolijalla sekoittaen tasaiseksi. Tarkista maku ja aseta kylmään odottamaan tarjoilua.
Sitruscrumble:
Raasta pestyn sitruunan kuori. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Yhdistä voikuutiot ja raastettu sitruunan kuori. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon. Levitä taikina murusiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pakastimeen noin 10 minuutiksi odottamaan paistoa. Paista keksimurua 160C –asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, välillä sekoitellen jotta murusta tulee kauttaaltaan kullanruskeaa. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Marinoidut hedelmät:
Kuutioi mango. Mausta mango tuoreella passion hedelmällä ja mangososeella. Lisää halutessasi tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti