Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Arequipe-moussea, sitruscrumblea ja marinoituja hedelmiä

8:52Arequipe-moussea, sitruscrumblea ja marinoituja hedelmiä
Julkaistu 30.01.2014 08:16

Top Chef -voittaja Kira Weckman valmisti maukkaan jälkiruoan vierailevana Makuja-kokkina 30.1.2014.

Arequipe-mousse

  • Kondensoitua maitoa 1prk
  • Vispikermaa 4dl
  • Tuorejuustoa 200g
  • Vaniljasokeria 2tl
  • Liivatelehtiä 2kpl / 4g
  • Lisukkeeksi Minttua, Marinoituja hedelmiä, Sitruuna-mantelicrumblea

Sitruscrumble

  • Mantelijauhetta 100g
  • Tummaa ruokosokeria 100g
  • Vehnäjauhoja 100g
  • Ripaus merisuolaa
  • Voita kuutioituna (kylmänä) 100g
  • 1kpl sitruunan kuori

Marinoidut hedelmät

  • Passionhedelmiä 2 kpl
  • Kypsä mango 1kpl
  • Mangososetta

Valmistusohje

Arequipe-mousse:

Kypsennä kondensoitua maitoa kiehuvassa vedessä, purkissaan n. 2 tuntia. Jäähdytä kondensoitu maito huoneen lämpöiseksi. Liota liivate kylmässä vedessä n. 5 min, kuivaa paperin avulla. Vaahdota 3,5dl vispikermaa. Yhdistä kondensoitu maito ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla. Sulata liivate 0,5 dl kermassa. Yhdistä vaahdotettu kerma ja tuorejuustoseos. Lisää sulatetun liivatteen joukkoon hieman massaa, yhdistä sitten liivate lopun massa joukkoon nuolijalla sekoittaen tasaiseksi. Tarkista maku ja aseta kylmään odottamaan tarjoilua.

Sitruscrumble:

Raasta pestyn sitruunan kuori. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Yhdistä voikuutiot ja raastettu sitruunan kuori. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon. Levitä taikina murusiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pakastimeen noin 10 minuutiksi odottamaan paistoa. Paista keksimurua 160C –asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, välillä sekoitellen jotta murusta tulee kauttaaltaan kullanruskeaa. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Marinoidut hedelmät:

Kuutioi mango. Mausta mango tuoreella passion hedelmällä ja mangososeella. Lisää halutessasi tomusokeria.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Back to the ’90s hedelmätäytekakku, Niinan reseptiKoko Suomi leipoo: Passion-appelsiini kookoskakku, Shawan reseptiMasterChef: Appelsiinikakku ja saaristolaiskakku – Petra V:n reseptiJuustokakku ananas-mustapippuritäytteelläSuklaata, omenaa ja ripaus merisuolaaTuulihatut
JälkiruokaMakujaPäivän reseptiKira WeckmanAjankohtaistaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka
  • 30.7.14:36
    Marjat

    Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

  • 26.04.202409:26
    Makeat leivonnaiset

    Nopeat bebe-leivokset

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 12.02.201811:18
    Hellapoliisi

    Mansikka-banoffee

  • 30.06.201710:34
    Kotijäätelö

    Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö