Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Arabialaissävyinen makea leipävanukas, um-ali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • 1 päivänvanha leipä pieniksi paloiksi leikattuna
  • 1/2 kuppia pinjansiemeniä, paahdettuina
  • 1/2 kuppia rusinoita
  • 3 kuppia maitoa
  • 1 kuppi 35-prosenttista vispikermaa
  • 4 ruokalusikallista hunajaa
  • päälle kanelia

Valmistusohje

Tee näin:

- Kaada kerma ja maito kuumennettuun kattilaan. Kiehauta.

- Sekoita joukkoon hunaja ja poista kattila levyltä.

- Laita leivänpalat uuninkestävään asiaan ja ripottele päälle pinajansiemenet ja rusinat.

- Kaada lämmitetty kermamaitoseos leivänpalasten päälle ja ripottele pinnalle kanelia.

- Vie astia esilämmitettyyn uuniin 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.

David sanoo olevansa huono mittaaja. Hän väittää myös, ettei ole oikein jälkiruokienkaan taitaja. Tämä resepti on kuitenkin helppotekoinen ja maittava. Hän on oppinut sen Jordaniassa. Um-ali tarkoittaa jumalan äitiä.

Lisää aiheesta:

Uuniomenat saksanpähkinöiden keraKookosmuuraritMustikoilla koristeltu kermainen vaahtoSulttaanikakkuSuklaakohokasTiramisù-kakku
Makea vanukasGoGreenJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja