Arabialaissävyinen makea leipävanukas, um-ali
David sanoo olevansa huono mittaaja. Hän väittää myös, ettei ole oikein jälkiruokienkaan taitaja. Tämä resepti on kuitenkin helppotekoinen ja maittava. Hän on oppinut sen Jordaniassa. Um-ali tarkoittaa jumalan äitiä.
4 hengelle
- 1 päivänvanha leipä pieniksi paloiksi leikattuna
- 1/2 kuppia pinjansiemeniä, paahdettuina
- 1/2 kuppia rusinoita
- 3 kuppia maitoa
- 1 kuppi 35-prosenttista vispikermaa
- 4 ruokalusikallista hunajaa
- päälle kanelia
Valmistusohje
Tee näin:
- Kaada kerma ja maito kuumennettuun kattilaan. Kiehauta.
- Sekoita joukkoon hunaja ja poista kattila levyltä.
- Laita leivänpalat uuninkestävään asiaan ja ripottele päälle pinajansiemenet ja rusinat.
- Kaada lämmitetty kermamaitoseos leivänpalasten päälle ja ripottele pinnalle kanelia.
- Vie astia esilämmitettyyn uuniin 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit