Arabialaissävyinen makea leipävanukas, um-ali

David sanoo olevansa huono mittaaja. Hän väittää myös, ettei ole oikein jälkiruokienkaan taitaja. Tämä resepti on kuitenkin helppotekoinen ja maittava. Hän on oppinut sen Jordaniassa. Um-ali tarkoittaa jumalan äitiä.

4 hengelle

  • 1 päivänvanha leipä pieniksi paloiksi leikattuna
  • 1/2 kuppia pinjansiemeniä, paahdettuina
  • 1/2 kuppia rusinoita
  • 3 kuppia maitoa
  • 1 kuppi 35-prosenttista vispikermaa
  • 4 ruokalusikallista hunajaa
  • päälle kanelia

Valmistusohje

Tee näin:

- Kaada kerma ja maito kuumennettuun kattilaan. Kiehauta.

- Sekoita joukkoon hunaja ja poista kattila levyltä.

- Laita leivänpalat uuninkestävään asiaan ja ripottele päälle pinajansiemenet ja rusinat.

- Kaada lämmitetty kermamaitoseos leivänpalasten päälle ja ripottele pinnalle kanelia.

- Vie astia esilämmitettyyn uuniin 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!