Aprikoosipommi
Tämä vaatii hieman näpertelyä etukäteen, mutta toisaalta tarjoillessa sinun ei tarvitse työskennellä. Vuoraa vuoka mielellään muovikelmulla jolloin se on helppo kumota.
Kuudelle
- 1 l vanhanajan vaniljajäätelöä
- ½ vaniljatanko, halkaistu
- 2 prk aprikoosinpuolikkaita, à 400 g
- 2-3 rkl sitruslikööriä
Valmistusohje
1. Kaada toisesta hedelmäpurkista liemi.
2. Soseuta hedelmät, jäätelö, likööri ja vaniljansiemenet tehosekoittimessa. Kaada vedellä huuhdeltuun vuokaan ja laita pakastimeen.
3. Ota muutama persikanpuolikas toisesta purkista koristeluun, soseuta loput pyreeksi. Lisää hieman lientä jotta saat sopivan koostumuksen.
4. Kumoa jäätelö vadille, koristele aprikooseilla ja kaada kastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa