Aprikoosipiiras
Tämä piiras on yhtä maukas kuin kauniskin! Sopii niin jälkiruoaksi seisovaan pöytään kuin tarjoiltavaksi kahvin kanssa. Kermavaahtonokare on oivallinen lisä. Voit myös vaihtaa aprikoosit säilykepersikoihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 1 prk aprikoosinpuolikkaita
- 50 g mantelimassaa, karkeasti raastettua
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse 2/3 taikinasta, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Taittele alumiinifoliokaistale reunan ympäri, niin että taikina pysyy paikallaan. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia ja poista folio.
3. Laita valutetut aprikoosit piiraskuoreen pyöreä puoli ylöspäin ja ripottele päälle mantelimassa. Kaulitse loput taikinasta, leikkaa siitä suikaleita ja asettele verkkokoristeeksi piiraan päälle. Paista piiras valmiiksi uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka