Aprikoosiletut toscakatolla
Hieman elegantimpi jälkiruoka. Lyhennä mielellään työprosessia käyttämällä valmiiksi paistettuja lettuja, joita nykyään löytyy kaupasta – myös pakastettuina. Jokaiselle ruokailijalle tarvitaan 4-5 lettua. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 6 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 3 rkl sulatettua margariinia
Täyte
- 1 prk aprikooseja
Peite
- 1 ½ rkl hunajaa
- 1 dl kidesokeria
- 75 g voita
- 75 g mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl maitoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Vatkaa taikina ilman rasvaa, anna turvota 10 minuuttia ja lisää margariini.
3. Paista lettuja.
4. Soseuta aprikoosit muusiksi ilman lientä. Anna sulaa miedolla lämmöllä kattilassa.
5. Laita yhteen 4-5 lettua, niiden väliin aprikoosisosetta. Laita kasat leivinpaperille pellille.
6. Sekoita toscataikina, levitä se lettupinoille, laita uuniin niin että peite saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia