Aprikoosikakku mantelimassalla

Kullankeltainen ja maukas.

8 palaan

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 2 prk aprikoosinpuolikkaita, à noin 400 g
  • 200 g raastettua mantelimassaa
  • 1 vatkattu kananmuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.

3. Sekoita mantelimassa ja muna. Valuta aprikoosit ja asettele ne pohjalle. Levitä päälle mantelimassa. Paista kypsäksi uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!