Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet
Makuja-kokki Krista Niiniharju höystää perinteiset jauhelihakääryleet uusilla mauilla. Kokeile tätä maukasta ja helppoa ohjetta.
(8 kpl/4 annosta)
- 3/4 dl korppujauhoja
- 1,5 dl maitoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl soijakastiketta
- 1/2 dl paahdettua sipulia
- 3 rkl sinappia
Täyte
- 100 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
Timjamiperunat (4 annosta)
- 1 kg perunoita
- 50 g voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Turvota korppujauhoja maidossa viisi minuuttia. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa huolella tasaiseksi massaksi.
Täytettä varten soseuta aprikoosit ja vuohenjuusto keskenään esimerkiksi tehosekoittimessa. Muotoile kostutetuin sormin jauhelihamassasta kahdeksan suorakaiteen muotoista levyä. Lusikoi täytettä jokaisen levyn keskelle ja muotoile käsin kääryleiksi.
Paista uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Tarjoa timjamiperunoiden kanssa.
Timjamiperunat:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat..Sulata voi kattilassa, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta timjamilla ja suolalla. Kaada timjamivoi perunoiden päälle ja sekoita. Kypsennäuunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti