Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

Makuja-kokki Krista Niiniharju höystää perinteiset jauhelihakääryleet uusilla mauilla. Kokeile tätä maukasta ja helppoa ohjetta.

(8 kpl/4 annosta)

  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1/2 dl paahdettua sipulia
  • 3 rkl sinappia

Täyte

  • 100 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa

Timjamiperunat (4 annosta)

  • 1 kg perunoita
  • 50 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Turvota korppujauhoja maidossa viisi minuuttia. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa huolella tasaiseksi massaksi.

Täytettä varten soseuta aprikoosit ja vuohenjuusto keskenään esimerkiksi tehosekoittimessa. Muotoile kostutetuin sormin jauhelihamassasta kahdeksan suorakaiteen muotoista levyä. Lusikoi täytettä jokaisen levyn keskelle ja muotoile käsin kääryleiksi.

Paista uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Tarjoa timjamiperunoiden kanssa.

Timjamiperunat:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat..Sulata voi kattilassa, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta timjamilla ja suolalla. Kaada timjamivoi perunoiden päälle ja sekoita. Kypsennäuunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja