Aprikoosi-vaniljatorttu
Leivo juhlava kakku, jonka peität säilykeaprikooseilla. Vaihda mielellään hedelmät ja pyree muihin hedelmiin, jos haluat vaihtelua.
Kuudelle-kahdeksalle
- 4 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl voisulaa, jäähtynyttä
- 1 sitruunan raastettu kuori
Vaniljakreemi
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl kidesokeria
- 1 rkl maizenaa
- 50 g pehmeää voita
- 1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 2 prk aprikooseja
- 1 lastenruokapurkki aprikoosipyreetä
- 1 pss mantelilastuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 190-200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä vuoka huolellisesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi.
3. Yhdistä kuivat ainekset ja kääntele ne mukaan munavaahtoon. Lisää voisula ja sitruunankuori, kaada taikina vuokaan.
4. Keitä juuri uunin keskitason alapuolella n. 35 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kypsältä, kun kokeilet keskustaa tikulla.
5. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan, kumoa se sitten ja anna jäähtyä kokonaan ritilällä. Jaa kakku kolmeksi kakkupohjaksi.
6. Sekoita vaniljakreemin ainekset paitsi voi ja vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla vatkaten kunnes kreemi sakenee. Anna sen jäähtyä, vatkaa välillä.
7. Työstä voi ja vaniljasokeri ja sekoita se pieninä nokareina samalla voimakkaasti vatkaten kun kreemi on lähes haaleaa.
8. Pirskottele kakkupohjille hieman aprikoosilientä – tai likööriä, jos haluat. Levitä vaniljakreemiä kahdelle pohjalle ja laita ne yhteen.
9. Vatkaa 1 dl kermaa ja levitä vaniljakreemin päälle keskimmäiselle pohjalle. Laita päälle kolmas pohja. Peitä se tiiviisti aprikoosinpuolikkain, penslaa ne aprikoosipyreellä. Ripottele viimeiseksi päälle kevyesti paahdettuja mantelilastuja, ja kakku on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti