Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aprikoosi-vaniljatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo juhlava kakku, jonka peität säilykeaprikooseilla. Vaihda mielellään hedelmät ja pyree muihin hedelmiin, jos haluat vaihtelua.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl voisulaa, jäähtynyttä
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Vaniljakreemi

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 prk aprikooseja
  • 1 lastenruokapurkki aprikoosipyreetä
  • 1 pss mantelilastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 190-200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä vuoka huolellisesti.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi.

3. Yhdistä kuivat ainekset ja kääntele ne mukaan munavaahtoon. Lisää voisula ja sitruunankuori, kaada taikina vuokaan.

4. Keitä juuri uunin keskitason alapuolella n. 35 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kypsältä, kun kokeilet keskustaa tikulla.

5. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan, kumoa se sitten ja anna jäähtyä kokonaan ritilällä. Jaa kakku kolmeksi kakkupohjaksi.

6. Sekoita vaniljakreemin ainekset paitsi voi ja vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla vatkaten kunnes kreemi sakenee. Anna sen jäähtyä, vatkaa välillä.

7. Työstä voi ja vaniljasokeri ja sekoita se pieninä nokareina samalla voimakkaasti vatkaten kun kreemi on lähes haaleaa.

8. Pirskottele kakkupohjille hieman aprikoosilientä – tai likööriä, jos haluat. Levitä vaniljakreemiä kahdelle pohjalle ja laita ne yhteen.

9. Vatkaa 1 dl kermaa ja levitä vaniljakreemin päälle keskimmäiselle pohjalle. Laita päälle kolmas pohja. Peitä se tiiviisti aprikoosinpuolikkain, penslaa ne aprikoosipyreellä. Ripottele viimeiseksi päälle kevyesti paahdettuja mantelilastuja, ja kakku on valmis.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kookos-kardemummakakku, Sarahin reseptiTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaSuklaaleivokset ananaskirsikoillaMantelivuoat sitruunakreemilläKreivi Spensin torttuParatiisipalat
TäytekakkuMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 17.06.202408:52
    Mansikkakakku

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.07.202012:18
    Mansikkakakku

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku

  • 02.12.201909:00
    Itsenäisyyspäivä

    Itsenäisyyspäivän Mustikka-Kermakakku

  • 14.10.201908:24
    Kakku

    Puolukka-kinuskikakku – Annin gluteeniton kakku