Appelsiinirahka

Valmista jälkiruuaksi herkullista appelsiinirahkaa. Koristele annos appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.

Ainekset

  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 dl appelsiinin mehua
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl inkivääriä
  • 3 appelsiinia
  • 2 dl maitorahkaa
  • (pähkinärouhetta)

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä tai maidossa. Mausta riisi appelsiinimehulla, sokereilla ja inkiväärillä. Anna jäähtyä.

Pese appelsiinit hyvin ja raasta tai leikkaa kuoren pinnalta esimerkiksi kuorimaveitsellä muutama ohut suikale jälkiruoan koristeeksi. Kuori appelsiinit sen jälkeen terävällä veitsellä valkoinen osa poistaen.

Leikkaa hedelmät paksuiksi viipaleiksi ja edelleen paloiksi. Sekoita appelsiinipalat ja rahka riisin joukkoon ja lusikoi annoslaseihin.

Lisää appelsiiniriisiin halutessasi pähkinärouhetta. Koristele appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja