Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinirahka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista jälkiruuaksi herkullista appelsiinirahkaa. Koristele annos appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 dl appelsiinin mehua
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl inkivääriä
  • 3 appelsiinia
  • 2 dl maitorahkaa
  • (pähkinärouhetta)

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä tai maidossa. Mausta riisi appelsiinimehulla, sokereilla ja inkiväärillä. Anna jäähtyä.

Pese appelsiinit hyvin ja raasta tai leikkaa kuoren pinnalta esimerkiksi kuorimaveitsellä muutama ohut suikale jälkiruoan koristeeksi. Kuori appelsiinit sen jälkeen terävällä veitsellä valkoinen osa poistaen.

Leikkaa hedelmät paksuiksi viipaleiksi ja edelleen paloiksi. Sekoita appelsiinipalat ja rahka riisin joukkoon ja lusikoi annoslaseihin.

Lisää appelsiiniriisiin halutessasi pähkinärouhetta. Koristele appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.

Lisää aiheesta:

Endiivi-appelsiinisalaattiRaikas hedelmäsalaattiAppelsiinihyytelö viinirypäleilläSitruunainen riisi à la MaltaVilliriisisalaattia ja valkoisia porkkanoitaHieno appelsiiniriisi
RahkaKananmunatonGluteenitonPääsiäinenKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Rahka
  • 20.02.202010:46
    Viiden jälkeen

    Talkkuna-marjapöperö – Marttojen perinneresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiinirahka

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoka

    Kevyt mango-banaanirahka

  • 16.05.201409:29
    Hellapoliisi

    Mango-mansikkarahka

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kuorrutettu passionhedelmäkreemi