Appelsiinirahka
Valmista jälkiruuaksi herkullista appelsiinirahkaa. Koristele annos appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 dl puuroriisiä
- 1 dl appelsiinin mehua
- 2-3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl inkivääriä
- 3 appelsiinia
- 2 dl maitorahkaa
- (pähkinärouhetta)
Valmistusohje
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä tai maidossa. Mausta riisi appelsiinimehulla, sokereilla ja inkiväärillä. Anna jäähtyä.
Pese appelsiinit hyvin ja raasta tai leikkaa kuoren pinnalta esimerkiksi kuorimaveitsellä muutama ohut suikale jälkiruoan koristeeksi. Kuori appelsiinit sen jälkeen terävällä veitsellä valkoinen osa poistaen.
Leikkaa hedelmät paksuiksi viipaleiksi ja edelleen paloiksi. Sekoita appelsiinipalat ja rahka riisin joukkoon ja lusikoi annoslaseihin.
Lisää appelsiiniriisiin halutessasi pähkinärouhetta. Koristele appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan