Appelsiininen pääsiäislotta

appelsiininen pääsiäislotta
Appelsiininen pääsiäislotta valmistuu helposti. MTV

Kotitalouden lehtori Anu Heinaron appelsiininen pääsiäislotta valmistuu helposti pääsiäisen jälkiruoaksi.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk (2 dl) rahkaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl hedelmäpaloja (appelsiinia, persikkaa)
  • 1 appelsiini koristeluun (tai enemmän jos teet isoon kulhoon)

Liivatelehtien liuottamiseen

  • 2 rkl vettä

Koristeeksi

  • kermavaahtoa tai hedelmäpaloja

Valmistusohje

  1. Kuori appelsiini ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Laita neljän annosmaljan pohjalle yksi viipale. Pilko loput appelsiinit sekä esimerkiksi persikkaa niin, että saat noin 2 dl hedelmäpaloja. (Jos teet pääsiäislotan isoon kulhoon, tarvitset 2–3 appelsiinia koosta riippuen kulhon vuoraukseen.)
  2. Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdotettuun kermaan maitorahka, sokerit sekä hedelmäpalat.
  4. Kiehauta vesitilkka, puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan koko ajan samalla sekoittaen.
  5. Sekoita liivateseos rahka-kermaseokseen. Kaada seos annoskulhoihin (tai yhteen isoon, appelsiineilla vuorattuun kulhoon). Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti (tai iso kulho yön yli).
  6. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla tai hedelmäpaloilla.

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!