Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiininen pääsiäislotta

Appelsiininen pääsiäislotta valmistuu helposti.
Appelsiininen pääsiäislotta valmistuu helposti.MTV
Julkaistu 22.03.2024 14:05

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaron appelsiininen pääsiäislotta valmistuu helposti pääsiäisen jälkiruoaksi.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk (2 dl) rahkaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl hedelmäpaloja (appelsiinia, persikkaa)
  • 1 appelsiini koristeluun (tai enemmän jos teet isoon kulhoon)

Liivatelehtien liuottamiseen

  • 2 rkl vettä

Koristeeksi

  • kermavaahtoa tai hedelmäpaloja

Valmistusohje

  1. Kuori appelsiini ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Laita neljän annosmaljan pohjalle yksi viipale. Pilko loput appelsiinit sekä esimerkiksi persikkaa niin, että saat noin 2 dl hedelmäpaloja. (Jos teet pääsiäislotan isoon kulhoon, tarvitset 2–3 appelsiinia koosta riippuen kulhon vuoraukseen.)
  2. Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdotettuun kermaan maitorahka, sokerit sekä hedelmäpalat.
  4. Kiehauta vesitilkka, puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan koko ajan samalla sekoittaen.
  • Sekoita liivateseos rahka-kermaseokseen. Kaada seos annoskulhoihin (tai yhteen isoon, appelsiineilla vuorattuun kulhoon). Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti (tai iso kulho yön yli).
  • Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla tai hedelmäpaloilla.
  • Resepti: Anu Heinaro

    Lisää aiheesta:

    Mango-passionmousse – Katin helppo jälkiruoka sopii vaikka pääsiäispöytäänSokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaVaniljapannacotta mansikoiden ja karhunvatukoiden keraEestiläinen pashaPääsiäiskakkuPashalotta
    PääsiäinenHuomenta SuomiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Pääsiäinen
    • 16.4.07:48
      Nopeat ja helpot

      Olutjuustokeitto

    • 15.4.14:27
      Karitsaa

      Karitsanlihapullapata oluella

    • 4.4.14:11
      Suklaakakku

      Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

    • 25.03.202416:43
      Leivonta

      Mämmikääretorttu

    • 25.03.202416:43
      Leivonta

      Mämmipehmis