Appelsiininen halloumisalaatti

Appelsiinit ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten niitä kannattaa käyttää mahdollisimman monissa ruoissa. Kokeile raikasta appelsiininmakuista halloumisalaattia. Annoksen arkkitehti on Makuja-kokki Henri Alén.

Ainekset

  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • puolikas kurkku
  • 1 fenkoli
  • 2 appelsiinia
  • 2 rkl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
  • tuoretta salaattia kuten jääsalaattia tai tammenlehvää
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • tilkka valkoista balsamietikkaa ja oliiviöljyä

Valmistusohje

Liota halloumi juustoa vähintään kolme tuntia kylmässä vedessä ennen valmistusta. Siivuta liotettu halloumi noin kahden sentin siivuiksi ja paista pannulla voissa nopeasti molemmin puolin juuri ennen tarjoilua.

Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Kuutioi se. Halkaise fenkoli ja siivuta ohuiksi siivuiksi.

Kuori appelsiinit veitsellä ja fileoi liha talteen. Purista rangasta mehu talteen.

Sekoita appelsiinimehun joukkoon kurkku, appelsiininlihat, fenkolit ja aurinkokuivattu tomaatti. Lisää mukaan oliiviöljyä ja hieman valkoista balsamicoa.

Lisää lopuksi mukaan revitty ja pesty salaatti sekä pinjansiemenet. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti paistetun halloumin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.