Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiininen halloumisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • puolikas kurkku
  • 1 fenkoli
  • 2 appelsiinia
  • 2 rkl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
  • tuoretta salaattia kuten jääsalaattia tai tammenlehvää
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • tilkka valkoista balsamietikkaa ja oliiviöljyä

Valmistusohje

Liota halloumi juustoa vähintään kolme tuntia kylmässä vedessä ennen valmistusta. Siivuta liotettu halloumi noin kahden sentin siivuiksi ja paista pannulla voissa nopeasti molemmin puolin juuri ennen tarjoilua.

Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Kuutioi se. Halkaise fenkoli ja siivuta ohuiksi siivuiksi.

Kuori appelsiinit veitsellä ja fileoi liha talteen. Purista rangasta mehu talteen.

Sekoita appelsiinimehun joukkoon kurkku, appelsiininlihat, fenkolit ja aurinkokuivattu tomaatti. Lisää mukaan oliiviöljyä ja hieman valkoista balsamicoa.

Lisää lopuksi mukaan revitty ja pesty salaatti sekä pinjansiemenet. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti paistetun halloumin kanssa.

Appelsiinit ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten niitä kannattaa käyttää mahdollisimman monissa ruoissa. Kokeile raikasta appelsiininmakuista halloumisalaattia. Annoksen arkkitehti on Makuja-kokki Henri Alén.

Lisää aiheesta:

Lohta rucolapeston keraTatti-parmesaanipatongitPariisinsalaattiSitrussalaatti meren hedelmien keraKreikkalainen salaatti anjovisfileiden keraKurpitsa-kastanjapaistosta vuohenjuustolla
SitrussalaattiJuustosalaattiAlkuruoatKananmunatonMakujaGluteenitonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sitrussalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-oreganosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maanviljelijän salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-sardelli-oliivisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Appelsiinisalaatti pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Fenkoli-appelsiini-pähkinäsalaatti