Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinilla marinoitua parsasalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 1 appelsiini
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 3 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 puntti lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kuori ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi. Keitä suolatussa vedessä noin 5-6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla kylmään veteen ja anna niiden jäähtyä. Valuta parsat hyvin ja laita syvään astiaan.

Raasta pestyn appelsiinin kuori parsojen päälle. Kuori paksusti juuresveitsellä appelsiini ja "fileoi" hedelmälihat talteen. Lisää etikka, hunaja ja hieman suolaa sekä pippuria appelsiinin lihojen päälle. Soseuta appelsiinit ja mausteet sekaisin sauvasekoittimella. Kaada öljy ohuena nauhana mukaan koko ajan sekoittaen. Kun kastike on valmis, kaada se parsojen päälle ja sekoita hyvin. Leikkaa joukkoon vielä lehtipersiljaa ja tarjoile vaikkapa savuporo-piirakan kera.

Lisää aiheesta:

ParsarisottoArtisokan sydämiä ja parsaaPasta-parsakaalisalaatti Thai-maustettu kanapataParsaa ja porkkanoita hollandaisekastikkeellaParsaa ja basilikavoikastiketta
SitrussalaattiParsaParsaviikotLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sitrussalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-oreganosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maanviljelijän salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-sardelli-oliivisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Appelsiinisalaatti pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Fenkoli-appelsiini-pähkinäsalaatti