Appelsiinilla marinoitua parsasalaattia
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 nippu valkoista parsaa
- 1 appelsiini
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 3 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- suolaa
- valkopippuria
- 1 puntti lehtipersiljaa
Valmistusohje
Kuori ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi. Keitä suolatussa vedessä noin 5-6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla kylmään veteen ja anna niiden jäähtyä. Valuta parsat hyvin ja laita syvään astiaan.
Raasta pestyn appelsiinin kuori parsojen päälle. Kuori paksusti juuresveitsellä appelsiini ja "fileoi" hedelmälihat talteen. Lisää etikka, hunaja ja hieman suolaa sekä pippuria appelsiinin lihojen päälle. Soseuta appelsiinit ja mausteet sekaisin sauvasekoittimella. Kaada öljy ohuena nauhana mukaan koko ajan sekoittaen. Kun kastike on valmis, kaada se parsojen päälle ja sekoita hyvin. Leikkaa joukkoon vielä lehtipersiljaa ja tarjoile vaikkapa savuporo-piirakan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta