Appelsiinilla marinoitua parsasalaattia

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 1 appelsiini
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 3 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 puntti lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kuori ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi. Keitä suolatussa vedessä noin 5-6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla kylmään veteen ja anna niiden jäähtyä. Valuta parsat hyvin ja laita syvään astiaan.

Raasta pestyn appelsiinin kuori parsojen päälle. Kuori paksusti juuresveitsellä appelsiini ja "fileoi" hedelmälihat talteen. Lisää etikka, hunaja ja hieman suolaa sekä pippuria appelsiinin lihojen päälle. Soseuta appelsiinit ja mausteet sekaisin sauvasekoittimella. Kaada öljy ohuena nauhana mukaan koko ajan sekoittaen. Kun kastike on valmis, kaada se parsojen päälle ja sekoita hyvin. Leikkaa joukkoon vielä lehtipersiljaa ja tarjoile vaikkapa savuporo-piirakan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!