Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinikananpoika

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Melko tulisesti maustetun broilerin rinnalle sopivat miedonpuoleiset lisäkkeet, kuten avokadosose ja keitetyt perunat.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 iso broileri (1 1/4 kg)
  • 2 appelsiinia
  • ½ nippua persiljaa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • (tai 2 tl kuivattua)
  • ½ dl mustia oliiveja
  • ½ tl suolaa
  • 4 tl kuivattua piri-piriä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa broileri ja laita uunivuokaan. Kuori valkosipulinkynnet, pane 4 kynttä ja mustat oliivit vuokaan. Pese appelsiinit huolella ja leikkaa toinen lohkoiksi, raasta toisesta kuori ja purista mehu, noin 1 dl. Riivi neulaset rosmariininoksasta.

2. Täytä broileri appelsiininlohkoilla, persiljalla, neljällä valkosipulinkynnellä ja puolella rosmariininlehdistä. Hienonna piri-piri morttelissa. Sekoita raastettu appelsiininkuori, suola, piri-piri, loppu rosmariini ja oliiviöljy. Hiero broilerin pintaan seos. Aseta broileri uunivuoassa uunin alatasolle.

3. Kiehauta liemikuutio appelsiinimehun, veden ja viinin kanssa. Valele usein broileria paiston aikana seoksella. Paista 1 - 1 1/4 tuntia. Tarkista, että broileri on kypsää, pistämällä reiden paksuimpaan kohtaan. Kun ulos valuva lihaneste on täysin kirkasta, broileri on kypsä.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu broileri pestokastikkeessaBroileri-pot-au-feu krutonkien keraBasilikakanaa viinissäGrillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladiSitruunalla ja oliiveilla maustettua broileriaPunainen lammas- tai nautacurry
KananpoikaKevytKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme