Appelsiinikananpoika
Melko tulisesti maustetun broilerin rinnalle sopivat miedonpuoleiset lisäkkeet, kuten avokadosose ja keitetyt perunat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso broileri (1 1/4 kg)
- 2 appelsiinia
- ½ nippua persiljaa
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- (tai 2 tl kuivattua)
- ½ dl mustia oliiveja
- ½ tl suolaa
- 4 tl kuivattua piri-piriä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa broileri ja laita uunivuokaan. Kuori valkosipulinkynnet, pane 4 kynttä ja mustat oliivit vuokaan. Pese appelsiinit huolella ja leikkaa toinen lohkoiksi, raasta toisesta kuori ja purista mehu, noin 1 dl. Riivi neulaset rosmariininoksasta.
2. Täytä broileri appelsiininlohkoilla, persiljalla, neljällä valkosipulinkynnellä ja puolella rosmariininlehdistä. Hienonna piri-piri morttelissa. Sekoita raastettu appelsiininkuori, suola, piri-piri, loppu rosmariini ja oliiviöljy. Hiero broilerin pintaan seos. Aseta broileri uunivuoassa uunin alatasolle.
3. Kiehauta liemikuutio appelsiinimehun, veden ja viinin kanssa. Valele usein broileria paiston aikana seoksella. Paista 1 - 1 1/4 tuntia. Tarkista, että broileri on kypsää, pistämällä reiden paksuimpaan kohtaan. Kun ulos valuva lihaneste on täysin kirkasta, broileri on kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka