Appelsiinikalkkuna
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 kokonainen kalkkunanrinta
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- jauhettua merisuolaa ja mustapippuria
- tuoretta salviaa
- 3 appelsiinia
- 3 dl kanalientä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Laita kalkkuna voideltuun uunivuokaan. Penslaa se hunajalla. Mausta rinta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla salvialla. Leikkaa appelsiinista kuori pois. Siivuta se noin 1 cm kiekoiksi ja asettele kiekot kalkkunan rinnan päälle. Kaada vuokaan kanaliemi ja kerma. Aseta rintaan sisälämpömittari ja laita rinta uuniin 200 asteeseen, noin 15 minuutiksi. Laske lämpöä 150 asteeseen ja kypsennä rintaa kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Anna rinnan levähtää hetki ennen tarjoilua. Siivuta kalkkuna ohuesti ja tarjoile appelsiinin ja bataatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti