Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinikalkkuna

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kokonainen kalkkunanrinta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • jauhettua merisuolaa ja mustapippuria
  • tuoretta salviaa
  • 3 appelsiinia
  • 3 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Laita kalkkuna voideltuun uunivuokaan. Penslaa se hunajalla. Mausta rinta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla salvialla. Leikkaa appelsiinista kuori pois. Siivuta se noin 1 cm kiekoiksi ja asettele kiekot kalkkunan rinnan päälle. Kaada vuokaan kanaliemi ja kerma. Aseta rintaan sisälämpömittari ja laita rinta uuniin 200 asteeseen, noin 15 minuutiksi. Laske lämpöä 150 asteeseen ja kypsennä rintaa kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Anna rinnan levähtää hetki ennen tarjoilua. Siivuta kalkkuna ohuesti ja tarjoile appelsiinin ja bataatin kera.

Lisää aiheesta:

Kananmunaa pinaatin ja anjoviksen keraLämmin broilerinmaksasalaattiKalkkunaa omenakastikkeessaHedelmillä täytetty kalkkunaKana-kinkkugratiini sellerilläOmenamarinoitua kinkkua yrteillä
KalkkunaaLisäkeruoatKanaruokaKananmunatonPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa
  • 26.04.202408:45
    Välipalat

    Nopeat kalkkunawrapit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Täytetyt kalkkunakääröt

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tuliset kalkkunatikut

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Täytetty kalkkuna