Appelsiinikakku

Tavallinen sokerikakku saakin appelsiinin makua ja tuoksua. Palanen tummaa suklaata maistuu lisäksi.

10-12 palaa

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori
  • 125 g voisulaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkulainen kakkuvuoka.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kääntele joukkoon raastettu appelsiininkuori ja puristettu mehu. Sulata voi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja kääntele munaseokseen. Lisää viimeiseksi jäähtynyt voisula.

3. Kaada taikina vuokaan, paista noin 40 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.