Appelsiinikakku
Julkaistu
Tavallinen sokerikakku saakin appelsiinin makua ja tuoksua. Palanen tummaa suklaata maistuu lisäksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 appelsiinin mehu ja kuori
- 125 g voisulaa
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkulainen kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kääntele joukkoon raastettu appelsiininkuori ja puristettu mehu. Sulata voi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja kääntele munaseokseen. Lisää viimeiseksi jäähtynyt voisula.
3. Kaada taikina vuokaan, paista noin 40 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta