Appelsiinikakku suklaalla

Appelsiini raikastaa suklaakakun.

1 kakkuun

  • 125 g voisulaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • ½ dl appelsiinimehutiivistettä
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • noin 75 g tummaa kilosuklaata, karkeasti rouhittuna
  • ½ dl karkeasti hienonnettuja hasselpähkinöitä

Kuorrutus

  • noin 100 g kilosuklaata, sulatettua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voisula ja sitten yhdistetyt kuivat ainekset.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

4. Kuorruta kakku sulalla suklaalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja