Appelsiinikakku suklaalla
Julkaistu
Appelsiini raikastaa suklaakakun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voisulaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- ½ dl appelsiinimehutiivistettä
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- noin 75 g tummaa kilosuklaata, karkeasti rouhittuna
- ½ dl karkeasti hienonnettuja hasselpähkinöitä
Kuorrutus
- noin 100 g kilosuklaata, sulatettua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voisula ja sitten yhdistetyt kuivat ainekset.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
4. Kuorruta kakku sulalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut