Appelsiinikakku suklaalla

Appelsiini raikastaa suklaakakun.

1 kakkuun

  • 125 g voisulaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • ½ dl appelsiinimehutiivistettä
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • noin 75 g tummaa kilosuklaata, karkeasti rouhittuna
  • ½ dl karkeasti hienonnettuja hasselpähkinöitä

Kuorrutus

  • noin 100 g kilosuklaata, sulatettua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voisula ja sitten yhdistetyt kuivat ainekset.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

4. Kuorruta kakku sulalla suklaalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!