Appelsiinikakku suklaalla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677158/landscape16_9/515/290/d5f433fb6b88f9b7d9518ac8368d41c8/MK/955036-5835.jpg)
Julkaistu
Appelsiini raikastaa suklaakakun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voisulaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- ½ dl appelsiinimehutiivistettä
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- noin 75 g tummaa kilosuklaata, karkeasti rouhittuna
- ½ dl karkeasti hienonnettuja hasselpähkinöitä
Kuorrutus
- noin 100 g kilosuklaata, sulatettua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voisula ja sitten yhdistetyt kuivat ainekset.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
4. Kuorruta kakku sulalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka