Appelsiini raikastaa suklaakakun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voisulaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- ½ dl appelsiinimehutiivistettä
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- noin 75 g tummaa kilosuklaata, karkeasti rouhittuna
- ½ dl karkeasti hienonnettuja hasselpähkinöitä
Kuorrutus
- noin 100 g kilosuklaata, sulatettua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voisula ja sitten yhdistetyt kuivat ainekset.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
4. Kuorruta kakku sulalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.