Appelsiinibroileria ja punaista riisiä

Tässä on herkku, jota voit syodä hyvällä omallatunnolla. Maija Silvennoinen valmistaa kevyen ja hedelmäisen broileriannoksen punaisen riisin kera. Tämä ruoka sopii hyvin ruokavaliotaan keventäville.

Ainekset

  • 1 rkl öljyä
  • 4 kpl broilerin rintafileetä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • hiven chiliä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 2 dl appelsiinimehu
  • 2 dl demi-glasea
  • (2-3 rkl tummaa suurustetta)

Punainen riisi

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl täysjyväriisiä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • hiven chiliä
  • suolaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 6 dl vettä

Valmistusohje

Valmista ensin riisi. Kuullota öljyssä riisi, sipuli, paprika ja chili. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tomaattisose sekä vesi. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Suikaloi broilerin rintafileet pitkittäin. Ruskista fileet kevyesti öljyssä. Sekoita joukkoon sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota hetki.

Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon mehu ja demi-glase-kastikepohja. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.

Tarkista maku ja suurusta halutessasi kastike ruskealla suuruksella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.