Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinibroileria ja punaista riisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 rkl öljyä
  • 4 kpl broilerin rintafileetä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • hiven chiliä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 2 dl appelsiinimehu
  • 2 dl demi-glasea
  • (2-3 rkl tummaa suurustetta)

Punainen riisi

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl täysjyväriisiä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • hiven chiliä
  • suolaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 6 dl vettä

Valmistusohje

Valmista ensin riisi. Kuullota öljyssä riisi, sipuli, paprika ja chili. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tomaattisose sekä vesi. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Suikaloi broilerin rintafileet pitkittäin. Ruskista fileet kevyesti öljyssä. Sekoita joukkoon sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota hetki.

Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon mehu ja demi-glase-kastikepohja. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.

Tässä on herkku, jota voit syodä hyvällä omallatunnolla. Maija Silvennoinen valmistaa kevyen ja hedelmäisen broileriannoksen punaisen riisin kera. Tämä ruoka sopii hyvin ruokavaliotaan keventäville.

Tarkista maku ja suurusta halutessasi kastike ruskealla suuruksella.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoHapanimelä tomaattichutneyThai-maustettu kanapataKana-maapähkinäkeittoChili con carne riisin keraBroileria appelsiinikastikkeessa yrttiriisin kera
BroilerinfileeHedelmät ja marjatKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee
  • 24.09.202110:41
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Cornflakes-kanaa – paneroidut broilerin rintafileet Kapen tapaan

  • 19.08.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

  • 25.05.202114:32
    Kastike kanalle

    Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa

  • 09.03.202013:34
    Pääruoat

    Nopea parmesaanibroileri

  • 03.01.202011:49
    Uunibroileri

    Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla