Appelsiini-sahramitorttu

Tämän jälkiruoan jokainen kalori on maun arvoinen, ja maku on upea. Appelsiinin ja sahramin ansiosta tämä on mainio joulujälkiruoka.

Kymmenelle

  • 4 dl vehnäjauhoja (noin 350 g)
  • 1 maustemitta suolaa
  • 175 g suolatonta voita
  • 1 ¾ dl tomusokeria
  • 3 munankeltuaista

Täyte

  • 6 kananmunaa
  • 9 munankeltuaista
  • 4 dl kidesokeria
  • 300 g suolatonta voita
  • ½ g sahramia
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori (vain ohut, oranssi osa)

Valmistusohje

1. Leikkele jauhot, suola, voi ja sokeri rakeiseksi massaksi. Lisää keltuaiset ja nypi notkeaksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 3 tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka, läpimitaltaan 24 cm. Pistele taikina haarukalla. Esipaista 10 minuuttia. Ota uunista.

2. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Sekoita tomusokeri, munankeltuaiset, appelsiininkuori ja -mehu kattilassa. Laita kattila miedolle lämmölle ja vatkaa, kunnes sokeri on liuennut. Lisää puolet pehmeästä voista ja vatkaa kunnolla, kunnes seos paksunee. Lisää loput voista ja vatkaa, kunnes seos on oikein paksu ja kermainen.

3. Ota kattila liedeltä mutta jatka vatkaamista. Anna kreemin jäähtyä hieman. Kaada piiraskuoreen ja paista uunissa 5-8 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.