Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiini-sahramitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän jälkiruoan jokainen kalori on maun arvoinen, ja maku on upea. Appelsiinin ja sahramin ansiosta tämä on mainio joulujälkiruoka.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kymmenelle

  • 4 dl vehnäjauhoja (noin 350 g)
  • 1 maustemitta suolaa
  • 175 g suolatonta voita
  • 1 ¾ dl tomusokeria
  • 3 munankeltuaista

Täyte

  • 6 kananmunaa
  • 9 munankeltuaista
  • 4 dl kidesokeria
  • 300 g suolatonta voita
  • ½ g sahramia
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori (vain ohut, oranssi osa)

Valmistusohje

1. Leikkele jauhot, suola, voi ja sokeri rakeiseksi massaksi. Lisää keltuaiset ja nypi notkeaksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 3 tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka, läpimitaltaan 24 cm. Pistele taikina haarukalla. Esipaista 10 minuuttia. Ota uunista.

2. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Sekoita tomusokeri, munankeltuaiset, appelsiininkuori ja -mehu kattilassa. Laita kattila miedolle lämmölle ja vatkaa, kunnes sokeri on liuennut. Lisää puolet pehmeästä voista ja vatkaa kunnolla, kunnes seos paksunee. Lisää loput voista ja vatkaa, kunnes seos on oikein paksu ja kermainen.

3. Ota kattila liedeltä mutta jatka vatkaamista. Anna kreemin jäähtyä hieman. Kaada piiraskuoreen ja paista uunissa 5-8 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosOmenapiirakka kanelillaMantelivuoat sitruunakreemilläMansikkakiusausYlellinen raparperitorttuRanskalainen suklaatorttu appelsiinikastikkeella
TorttuKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu