Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiini-mansikkatarte

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jotta saat klassiselle tartelle kauniin ja kiiltävän pinnan, tarvitset polttimen sokerin polttamista varten.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 150 g voita
  • 100 g kidesokeria
  • 275 g vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 1 munankeltuainen
  • 2 appelsiinia
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ dl kuohukermaa
  • 150 g kidesokeria
  • 10 tuoretta mansikkaa
  • ½ dl raakaruokosokeria
  • 2 rkl tomusokeria

Tarjoiluun

  • vaniljavispiä (esim. Flora Vanilla)

Valmistusohje

1. Kääntele kaikki taikinan ainekset yhteen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa ½-1 tunti. Kuumenna uuni 165 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi jauhotetulla leivinpöydällä ja vuoraa sillä piirasvuoka. Esipaista taikinaa uunissa 15 minuuttia, vahdi, että reunat pysyvät ehjinä. Alenna uunin lämpötila 140 asteeseen.

2. Täyte: Fileoi appelsiinit ja säästä mehu – näin teet: Leikkaa pois n. 2 cm appelsiinin päästä. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että valkoinen osa poistuu. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja leikkaamalla kalvojen välistä. Työskentele kulhon yllä, niin mehu tippuu siihen.

3. Sekoita munat, keltuainen, appelsiinimehu, appelsiininkuori, sitruunamehu, ranskankerma, kerma ja sokeri kattilassa. Kuumenna varovaisesti liedellä samalla sekoittaen, kunnes seos on n. 45-50-asteista. Kaada taikina piirasvuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Asettele appelsiinifileet tarten päälle. Paloittele mansikat ja asettele appelsiinien kaveriksi. Sirottele päälle raakaruokosokeria ja sulata sokeri polttimella. Anna jäähtyä ja sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljavispin kera.

Lisää aiheesta:

Sahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraJäädytetty ranskankermatorttuKevyt hedelmätorttuPäärynätorttu rommillaSitruunapiiras passiohedelmäkerman ja melonikuulien keraHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
TartalettiKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Tartaletti
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumutarteletti

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Lakkatarteletit jäätelön kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Tarteletit sitruunatahnalla

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikka-sitruunatarteletit

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tarteletit vaniljakreemin kera