Anun omenasose
Julkaistu
Omenasose on helppo valmistaa! Nappaa kotitalouden lehtori Anu Heinaron vinkit.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Laktoositon, Kananmunaton
Ainekset
- 2 kg pilkottua omenaa
- 1 dl vettä
- 650 g (n. 7,5 dl) hillosokeria
- (Sitruunamehua, kanelitanko, vaniljatanko)
Valmistusohje
- Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Halutessasi kuori omenat.
- Keitä omenat pehmeiksi vesitilkassa välillä sekoittaen. Soseuta omenat sauvasekoittimella.
- Lisää sokeri - halutessasi mausta seos sitruunanmehulla maun mukaan tai kanelilla tai vaniljalla: lisää kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko ja keitä 10 min. Poista mahdollisesti lisäämäsi kaneli- tai vaniljatanko.
- Tölkitä pestyihin ja keittämällä kuumennettuihin purkkeihin. Halutessasi käytä purkkien desinfioimiseen säilöntäainetta. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Säilytä viileässä. Voit myös pakastaa soseen rasioihin.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike