Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Antti Vahteran toscakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile klassinen toscakakku päiväkahveilla tai jälkiruuaksi.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 appelsiinin mehu
  • 100 g sulatettua voita

Kuorrutus

  • 140 g mantelilastuja
  • 140 g sokeria
  • 140 g voita
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 rkl siirappia

Valmistusohje

Vaahdota sokeri ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää voi ja appelsiinin mehu varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Peitä foliolla, jos kakun pinta alkaa saada väriä uunissa.

Mittaa kuorrutteen kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. Muista sekoitella jatkuvasti.

Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin omena-toscatorttuKuorrutettu maustekakkuToscapalatToscakakkuPorkkanakakkuLauran porkkanakakku
ToscakakkuAntti VahteraKasvisruokaHuomenta SuomiVideoreseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Toscakakku
  • 02.12.201511:43
    Kuivakakku

    Gluteeniton toscakakku

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Toscapalat

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Toscakakku

  • 18.02.201300:00
    Antti Vahtera

    Antti Vahteran toscakakku