Antti Vahteran mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa
Kokki Antti Vahtera vinkkaa helpon alkuruoan mozzarellasta ja avokadosta.
- Annosmäärä: Neljälle alkuruoaksi
Ainekset
- 2 pussia buffala mozzarellaa
- 1 avokado
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 limen mehu ja raastettu kuori
- 2 tl sokeria
- ½ punaista chilipalkoa
- ½ dl basilikan lehtiä suikaleina
- Suolaa
Valmistusohje
Revi mozzarella siivuiksi/paloiksi liinan päälle ja anna ylimääräisen nesteen valua pois.
Leikkaa avokado kahtia, poista kivi ja koverra lusikalla siististi sisus kokonaisena. Leikkaa avokadon puolikkaat kuuteen osaan kuutioiksi ja pyörittele puolen sitruunan mehussa.
Sekoita jogurtti, sokeri ja puolikkaan sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori. Lusikoi kastiketta lautasille. Asettele avoladot ja revitty mozzarella kastikkeen päälle.
Ripottele lautasille hienoksi silputtua chiliä maun mukaan lautasille. Lisää vielä suikaloituja basilikan lehtiä ja viimeistele ripauksella suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite