Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Antti Vahteran Karitsanfileetä, paistettuja herkkutatteja ja kaalia kolmella tapaa

Julkaistu 08.10.2015 09:23

Antti vahteran herkullinen menu valmistuu syksyn sesonkiherkuista.

Karitsa

  • 500-600 g karitsan ulkofileetä
  • 4- 5 oksaa timjamia
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Paistetut tatit

  • 25 g kuivattuja herkkutatteja viipaleina
  • 3- 4 rkl voita paistamiseen
  • mustapippuria
  • suolaa

Kukkakaalipyree

  • 250 g kukkakaalin nuppuja
  • 100 g vuohenjuustoa
  • suolaa

Paistetut suikaloidut ruusukaalit

  • 100 ruusukaalia
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Rapeaksi paahdetut lehtikaalit

  • 100 g tuoretta lehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Maldon suolaa

Valmistusohje

Puhdista karitsanfilee jänteistä. Hiero lihan pintaan silputtua persiljaa, timjamia, mustapippuria, suolaa ja öljyä. Paahda filee molemmin puolin nopeasti pannulla. Työnnä paistomittarin antura fileen paksuimpaan kohtaan ja paista 160 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 52 astetta. Anna fileen levähtää hetki ennen viipaleiksi leikkaamista. Laita kuivatut tatit kulhoon ja lisää kylmää vesi. Anna sienien turvota noin 2 tuntia veden alla. Purista tateista vesi pois ja paista paistinpannulla kevyesti rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lautaselle, lusikoi päälle herkkutatteja ja paistovoita. Tarjoile lisäksi vielä kaalia pyreenä, paistettuna ja rapeina sipseinä.

Keitä kukkakaalin nuput vedessä pehmeän kypsiksi. Kaada vesi pois. Poista vuohenjuuston päältä kuorikitti. Lisää juusto kukkakaalien sekaan ja soseuta sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi soseeksi. Tarkasta suola.

Poista ruusukaaleista pintalehdet ja kanta. Suikaloi kaalit ja paista pannulla vähässä oliiviöljyssä rapeiksi. Mausta suolalla ja tarjoile heti.

Revi kaalin rankasta lehdet ja halkaise vielä suuret lehdet pieneksi. Sekoita lehdet oliiviöljyssä, vähässä suolassa ja levitä uunipellille. Paahda lehdet 225 asteisessa uunissa muutama minuutti rapeaksi. Kaali valmista kun vihreän rapeaa, pieni ruskistuminen ei haittaa mitään.

Lisää aiheesta:

Nappaa helppo arkiruokavinkki – Kaappaus keittiössä -ohjelmassa kokataan kevätkaalia yllättävällä tavallaPaistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston keraTeresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaaliaSorsaa kermakastikkeessaAhvenfileet salviavoissa, tuoretta pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaattejaProvencelainen häränhäntäpata ja polenta-tomaattikakku
KaritsaaAntti VahteraPäivän reseptiSienisatoSesongitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa
  • 15.4.14:27
    Pääsiäinen

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 15.04.201913:54
    Hellapoliisi

    Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi

  • 27.03.201810:41
    Hellapoliisi

    Karitsakebakot

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa