Mainos
Mainos

7.10.2015. Antti Vahteran kalastajan kalakeittoa nautittiin Huomenta Suomessa. Nauti valkosipulimajoneesin kanssa!

Ainekset

  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 fenkolia
  • 1 pieni purjo
  • 1 varsiselleri
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaatti pyreetä
  • 1 tl silputtua punaista chiliä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 4 dl tomaatti murskaa (purkista)
  • 3 tomaattia
  • 2 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 400 g isoja kuoripäällisiä katkarapuja (pakaste)
  • 500 g ruodotonta lohifileetä
  • 1 katkarapulientä
  • mustapippuria
  • suolaa

Valkosipulimajoneesi

  • 2 dl maustamatonta majoneesia
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori
  • puolikas kokonainen valkosipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Maldon suolaa

Valmistusohje

Kalakeitto:

1. Kuori sulaneet katkaravut. Kuumenna kattilassa katkaravun kuoret ruokalusikallisen tomaattipyreen kanssa. Lisää litra vettä ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja peitä kattila tiiviisti kelmulla kanneksi. Anna liemen jäähtyä ja kuorien laskeutua kattilan pohjalle. Siivilöi liemi kuorista toiseen kattilaan ja anna kiehua hetki, niin liemi voimistuu.

2. Kuullota laakeassa kattilassa suikaloitu sipuli, chili, murskatut valkosipulit, suikaloitu fenkoli ja tomaatti pyree oliiviöljyn kanssa. Lisää sekaan katkarapuliemi, tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia.

3. Tee tomaatteihin viillot ja lisää ne kattilaan kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, nosta reikäkauhalla kattilasta jääveteen. Poista tomaateista kuoret, leikkaa neljään osaan ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit ja leikkaa purjo suikaleiksi. Lisää purjo suikaleet ja tomaattikuutiot keittoon ja mausta chilijauheella, pippurilla ja suolalla.

4. Poista lohifileestä nahka, ylimääräiset rasvat, kuutioi noin 2 cm ja lisää kuumaan keittoon. Anna lohien hetki kypsyä, älä anna keiton kiehua. Lisää lopuksi sekaan katkaravut, lehtipersilja ja tarkasta vielä maku. Tarjoile valkosipulimajoneesin ja maalaispatongin kanssa.

Valkosipulimajoneesi:

1. Halkaise kokonainen valkosipuli poikittain. Nosta puolikas valkosipuli foliopaperille, lisää päälle oliiviöljyä ja pintaan suolaa. Kypsennä 120 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes valkosipulit paahtuneet pehmeiksi. Anna sipulin hetki jäähtyä. Nostele valkosipulin kynnet pienellä haarukalla kulhoon ja murskaa tasaiseksi tahnaksi. Lisää sekaan majoneesi, limen mehu ja raastettu kuori. Tarkasta vielä suola ja tarjoile keiton kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.