Antipasto ja grissini-leipätikut

Italialainen antipasto voi olla erilaista kinkkua, ilmakuivattua, savustettua, keitettyäkin. Se voi olla salamia tai muuta maukasta, karkearakenteista makkaraa. Se voi olla sardelleja, oliiveja, sieniä. Mausteliemeen säilötyt vihannekset sopivat loistavasti antipastolautaselle. Pidä meidän tarjotintamme vain ehdotuksena ja vaihda aineksiin omia suosikkejasi.

Neljälle

  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 4 viipaletta savustettua kinkkua
  • 4 viipaletta bresaolaa
  • 4 viipaletta pastramia
  • 1 mozzarellapallo
  • 8 palaa marinoituja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl mustia oliiveja

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 paketti grissini-leipätikkuja

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita yhteen oliiviöljy, balsamico sekä suola ja pippuri.

2. Viipaloi mozzarella. Asettele leikkeleet, juusto ja vihannekset kauniisti isolle vadille. Tiputtele päälle vinegrettiä juuri ennen tarjoilua ja tarjoile grissinien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.