Ankanrintaa viinissä
Todella hienostunut uuden vuoden juhlaruoka! Voit myös valmistaa pelkän kastikkeen ja tarjota sen paistetun tai grillatun broilerinfileen kera. Muista kypsentää broileri kunnolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 2 ankan rintafileetä
- suolaa, pippuria
- voita
- 1 dl vasikanlientä
- 2-3 dl kuohukermaa
- 16 Muscat-rypälettä
- ½ dl makeaa viiniä, esim. Muscat-viiniä
Tarjoiluun
- salaattisipulia
- riisiä tai perunoita
Valmistusohje
1. Mausta ankanrintafileet suolalla ja pippurilla ja paista miedolla lämmöllä voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes liha on sisältä hieman punertavaa. Sisälämpötilan tulee olla 67 astetta. Kääri fileet hetkeksi alumiinifolioon vetäytymään.
2. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Kaada rasva pois pannulta ja lisää pannulle vasikanliemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää kerma ja viinirypäleet ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Pane salaattisipuli hetkeksi kiehuvaan veteen ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Leikkaa ankanrintafileet viistoon ohuiksi viipaleiksi ja kaada kastike ympärille. Tarjoa sipulin ja riisin tai paistinperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta