Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankanrintaa sienirisoton ja portviinisipulien kera

Julkaistu 06.03.2013 09:54

Ankanrinnan kanssa tarjottavaksi sopii maukas sienirisotto.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 2 isoa ankanrintaa, à n. 400 g
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Portviinisipulit

  • 100 g pikkusipuleita
  • 3 dl portviiniä
  • 1 rkl raakasokeria
  • 1 rkl vasikanfondiasuolaa ja jauhettua mustapippuria

Risotto

  • 2 dl avorio- tai carnaroliriisiä
  • 2 keltasipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl kanalientä
  • 3 dl tuoreita sieniä
  • 1 rkl voita + voita paistamiseen
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puhdista ankanrinnoista jänteet ja liika rasva. Leikkaa nahkaan viiltoja ruudukoksi. Laita ankanrinnat kylmään paistinpannuun nahkapuoli alaspäin, kuumenna pannu keskilämpöiseksi. Paista lihoja nahkapuolelta 6-8 minuuttia ja kaada pois rasva pannusta sitä mukaa kun sitä kertyy. Käännä ankanrinnat ja paista vielä 2 minuuttia. Laita ne uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla joka puolelta. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Ota lihat uunista ja anna jälkipaistua huoneenlämmössä.

2. Kuumenna 1 litra vettä kiehuvaksi padassa, lisää pikkusipulit kokonaisina ja kuorineen. Kuumenna vesi uudestaan kiehuvaksi, siivilöi sipulit, huuhdo ne kylmäksi ja kuori. Laita sipulit, portviini ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes jäljellä on n. ½ dl nestettä.

3. Kuori ja hienonna risottoon tulevat sipulit. Kuumenna öljyä kattilassa ja paista sipulit siinä pähkinänruskeiksi. Lisää riisi sekä viini ja 2 dl kanalientä. Keitä erittäin miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut. Laita kattila sivuun ja anna maustua. Puhdista sienet ja paloittele ne pienemmiksi paloiksi. Ruskista voi, paista sienet ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita sienet lautaselle, ne lisätään risottoon myöhemmin.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lisää loput liemestä risottoon, sekoita ja laita keskilämpöiselle levylle liedelle. Lisää parmesaani, voi ja paistetut sienet kun risotto on lämmennyt. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna portviinisipulit, lisää vasikanfondi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita ankanrinnat nahkapuoli ylöspäin uunin ylätasolle ja lämmitä n. 3-4 minuuttia. Ota ne uunista ja anna levätä liinan päällä. Viipaloi ankanrinnat ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele risottoa neljälle lautaselle, asettele ankanviipaleita päälle ja viimeistele sipuleilla ja kastikkeella.

Lisää aiheesta:

Siiderikeitetty poronpaisti ja kantarelllitRanskalainen vasikkamuhennosStrutsivartaat vihannesriisin ja madeirakastikkeen keraAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaSienirisottoa ja yrttikanaaAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
AnkkaaKananmunatonSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa