Ankanmaksalla ja tryffelillä täytetyt kanafileet

Nyt syntyy ylellistä ruokaa, jota passaa tarjoilla hienommallekin seurueelle. Sekä ankanmaksaa (tai hanhenmaksaa) ja tryffeleitä saa purkitettuina herkkuliikkeistä.

Kuudelle

  • 6 broilerinfileetä
  • 160 g ankanmaksaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 12 g mustaa tryffeliä
  • 10 minikevätsipulia
  • 250 tuoreita sekasieniä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
  • voita

Tarjoiluun

  • pommes duchesse eli duchesse-perunaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa syvä viilto jokaiseen fileeseen ja täytä viillot ohuilla ankanmaksa- ja tryffeliviipaleilla. Lado fileet voideltuun uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 10 minuuttia.

2. Perkaa sienet ja leikkaa isommat sienet pienemmiksi paloiksi. Laita sienet kylmään pannuun, nosta lämpöä ja anna sienten hikoilla, kunnes neste on haihtunut. Kuumenna, lisää voi ja paista sienet. Suolaa ja pippuroi. Puhdista kevätsipulit ja ryöppää ne vähäsuolaisessa vedessä.

3. Kuumenna kanaliemi ja suurusta se vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Viipaloi täytetyt fileet kauniisti ja asettele lämpimille lautasille. Jaa viereen sienet ja kevätsipulit. Valuta päälle kastiketta ja tarjoile heti. Kuvassamme on leivoksen muotoon tehdyt duchesse perunat: voideltuun vuokaan pursotetaan perunamuhennos-munaseosta ja paistetaan nopeasti kuumassa uunissa. Paistokset kumotaan ja niiden pinnan voi kiillottaa valmiilla esim. sherryhyytelöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!