Nyt syntyy ylellistä ruokaa, jota passaa tarjoilla hienommallekin seurueelle. Sekä ankanmaksaa (tai hanhenmaksaa) ja tryffeleitä saa purkitettuina herkkuliikkeistä.
Kuudelle
- 6 broilerinfileetä
- 160 g ankanmaksaa
- suolaa ja valkopippuria
- 12 g mustaa tryffeliä
- 10 minikevätsipulia
- 250 tuoreita sekasieniä
- 2 dl kanalientä
- 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
- voita
Tarjoiluun
- pommes duchesse eli duchesse-perunaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa syvä viilto jokaiseen fileeseen ja täytä viillot ohuilla ankanmaksa- ja tryffeliviipaleilla. Lado fileet voideltuun uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 10 minuuttia.
2. Perkaa sienet ja leikkaa isommat sienet pienemmiksi paloiksi. Laita sienet kylmään pannuun, nosta lämpöä ja anna sienten hikoilla, kunnes neste on haihtunut. Kuumenna, lisää voi ja paista sienet. Suolaa ja pippuroi. Puhdista kevätsipulit ja ryöppää ne vähäsuolaisessa vedessä.
3. Kuumenna kanaliemi ja suurusta se vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Viipaloi täytetyt fileet kauniisti ja asettele lämpimille lautasille. Jaa viereen sienet ja kevätsipulit. Valuta päälle kastiketta ja tarjoile heti. Kuvassamme on leivoksen muotoon tehdyt duchesse perunat: voideltuun vuokaan pursotetaan perunamuhennos-munaseosta ja paistetaan nopeasti kuumassa uunissa. Paistokset kumotaan ja niiden pinnan voi kiillottaa valmiilla esim. sherryhyytelöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.