Anjovismunakas uunissa

Uunimunakas on hieman unohdettu ruokalaji, joka on taatusti menestys ruokapöydässä. Tässä se maustetaan pikantisti tomaatilla, anjoviksella ja juustolla.

Kahdelle-neljälle

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 12-14 anjovisfileetä
  • 2 tomaattia, viipaleina
  • oreganoa, murustettuna
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa maito, jauhot, munat ja suola huolellisesti. Kaada voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia kunnes seos alkaa jähmettyä.

2. Ota vuoka uunista, laita päälle tomaattiviipaleita ja peitä ne anjovisfileillä. Ripottele päälle oreganoa ja juustoa.

3. Paista vielä 6-8 minuuttia uunissa kunnes munakas on hyytynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!