Anjoviskääretorttu
Tämä on yksi niitä reseptejä, joihin on pakko palata yhä uudestaan. Kääryleen seurana maistuu hyvä olut ja vähän näkkileipää.
Neljälle
- 3 munaa
- 6 dl maitoa
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Täyte
- 2 sipulia silppuna
- 1 iso rasia anjovisfileitä
- 1 nippu persiljaa silputtuna
- 2-3 dl juustoraastetta
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunipannu huolellisesti. Vatkaa kaikki ainekset pannukakkutaikinaksi ja kaada se uunipannuun. Paista noin 20 minuuttia.
2. Ota pannukakku uunista ja kumoa se leivinpaperille. Nosta pannukakku papereineen takaisin uunipannuun. Kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi voissa, sekoita joukkoon anjovikset ja persiljasilppu.
3. Levitä täyte pannukakulle, ripottele juustoraaste päälle ja kääri pannukakku rullalle kuin kääretorttu. Ripottele kääryleelle vielä juustoraastetta ja gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti