Erikoislaatuinen ruokarulla, jota voidaan tarjoilla kylmänä tai lämpimänä niin keiton kuin salaatinkin lisäkkeenä tai retkiruokana.
Ainekset
- Kuudelle
Taikina
- 50 g hiivaa
- 2,5 dl maitoa
- 150 g voisulaa
- 1 tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 500 g sikanautajauhelihaa
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- mustapippuria
- 1 dl lihalientä
- 2 munaa
- 3 rkl korppujauhoa
- persiljasilppua
- 1 muna voiteluun
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Sekoita maito ja voisula kuumana, kun seos on 37-asteista, liuota hiiva siihen. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa napakaksi taikinaksi.
2. Kuullota sipulisilppu voissa. Sekoita joukkoon haarukalla muussatut anjovikset. Lisää lihaliemi ja anna sen kiehua kokoon. Jäähdytä seos ja sekoita jäähtyneenä jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää muna ja korppujauho.
3. Kauli taikina isoksi 40x50 cm levyksi. Levitä jauhelihaseos taikinalevylle, sirota pinnalle persiljasilppua ja kääri rullalle. Nosta käärö leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
4. Penslaa rulla vatkatulla munalla ja paista se aivan uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Peitä foliolla loppupuolella, jos on tarpeen. Leikkaa kääryle jäähtyneenä viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.