Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anjovis-lihamurekekääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Erikoislaatuinen ruokarulla, jota voidaan tarjoilla kylmänä tai lämpimänä niin keiton kuin salaatinkin lisäkkeenä tai retkiruokana.

Ainekset

  • Kuudelle

Taikina

  • 50 g hiivaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 150 g voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • mustapippuria
  • 1 dl lihalientä
  • 2 munaa
  • 3 rkl korppujauhoa
  • persiljasilppua
  • 1 muna voiteluun
  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja voisula kuumana, kun seos on 37-asteista, liuota hiiva siihen. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa napakaksi taikinaksi.

2. Kuullota sipulisilppu voissa. Sekoita joukkoon haarukalla muussatut anjovikset. Lisää lihaliemi ja anna sen kiehua kokoon. Jäähdytä seos ja sekoita jäähtyneenä jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää muna ja korppujauho.

3. Kauli taikina isoksi 40x50 cm levyksi. Levitä jauhelihaseos taikinalevylle, sirota pinnalle persiljasilppua ja kääri rullalle. Nosta käärö leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

4. Penslaa rulla vatkatulla munalla ja paista se aivan uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Peitä foliolla loppupuolella, jos on tarpeen. Leikkaa kääryle jäähtyneenä viipaleiksi.

Lisää aiheesta:

PizzakierteetLihapiirakatJauheliharullaVasikanpyytTanskalainen maksapasteijaLihatäytteiset piirakat
LihamurekeLisäkeruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke